Papieren Ublad verdwijnt

1 December, 2009

Om de zoveel tijd schiet er ergens aan een Nederlandse universiteit het bestuur in een spasme vanwege het gebrek aan controle over het eigen blad. Dit keer is het raak in Utrecht. Collegevoorzitter  Yvonne van Rooy heeft gisteren bekend gemaakt dat per 1 januari de papieren uitgave van het Ublad zal stoppen. Hierdoor verdwijnt ook een groot gedeelte van de redactie, wat het vergaren van nieuws een stuk moeilijker maakt. De redacteuren die nog voor de digitale versie van het Ublad zullen blijven werken vallen vanaf volgend jaar onder de persdienst van de UU. Deze plannen worden ondersteund door de hoofdredacteur wat vorig jaar al tot een bijna onopgemerkte ruzie binnen de redactie leidde. Maar nu zijn de studenten in de universiteitsraad wakker geworden en hebben een actiesite opgezet waar u ook een petitie kan ondertekenen.

5 Responses to “Papieren Ublad verdwijnt”

 1. PB Says:

  Ik voorspel die hoofdredacteur een gouden toekomst aan de universiteit. Zo’n schoothondje wil toch elk CvB. Dit is vast besloten tijdens het netwerken onder het genot van een droge Chablis.

  http://209.85.229.132/search?q.....=firefox-a

 2. / Says:

  Toch jammer, ondanks dat het blaadje waarschijnlijk bij de meesten ongelezen in het oud papier beland.

 3. Fruit Says:

  De kwaliteit ging wel echt hard achteruit van dat blaadje. Al sinds nieuwe studieseizoen niet meer boeiend.

 4. J Says:

  @/: Wordt het UU-blad thuisgestuurd dan? Is het niet zo dat studenten die blaadjes zelf op distributiepunten meepakken? Het lijkt me niet dat je oud papier voor thuis gaat meenemen namelijk..

 5. / Says:

  @J
  Neem aan van niet, maar je kent het wel: student ziet hem liggen, leest een artikel of column oid en komt er thuis achter dat ie dat ding nog in z’n tas heeft zitten…

Leave a Reply