Latijn terug op Groningse bul

21 February, 2011

De Rijksuniversiteit Groningen voert per direct weer de Latijnse bul in. Latijn, het lingua franca waardoor de universiteit vroeger ruimschoots haar internationaliseringsdoelstellingen haalde. In 2001 werden de laatste bullen aan de RuG in het Latijn uitgegeven toen de universiteit de Engelse bul invoerde omdat een dode taal niet paste bij een moderne universiteit en Engels nu eenmaal de taal is waarin tegenwoordig de meeste communicatie plaatsvindt. Maar nu is het Latijn terug, Latinist Zweder von Martels heeft de traditie in ere hersteld. Het voornaamste argument is de symbolische betekenis van het Latijn als eeuwenoude academietaal en drager van een lange onderwijs- en wetenschapstraditie. Opvallend is dat de Universiteit Leiden dit jaar na veel ophef het Latijn van haar getuigschriften schrapte, oh nee toch niet, oh jawel.

6 Responses to “Latijn terug op Groningse bul”

 1. Fruit Says:

  Hulde.

 2. Het Hoge Noorden Says:

  b’vo b’vo

 3. Het Olijke Baasje Says:

  Hear hear!

 4. tientjeslid Says:

  http://www.youtube.com/watch?v=Y_-6MPZHsAw

  Carnavaaaaaaaaal

 5. WJ Says:

  @ tientjeslid

  Vidraten, heb ik echt een b(r)oertje aan…

 6. Dreisler Says:

  Ik zou bijna zeggen, “HNNNGGGGGRRRRhuldeGGNNRNNRGHGHHHvoorGRRAAAWWWRRGroningen”.

  Ugh. Dat kwam er met moeite uit

Leave a Reply