Cassatie tafelzooier verworpen

7 December, 2006

De Hoge Raad heeft de cassatie verworpen van een 40-jarige oud-Minervaan. De reünist was het niet eens met zijn veroordeling voor medeplichtigheid aan zware mishandeling van een bestuurslid van het Leidse studentencorps. De mishandeling vond vijf jaar geleden plaats. Na een huisreünie bestormde een groep oude en huidige bewoners van het studentenhuis Hôpital Wallon de sociëteit van Minerva en probeerde daar de leestafel naar buiten te dragen. Wanneer dat lukt moet het bestuur aftreden volgens een mos. De duizend kilo zware tafel werd gebruikt als stormram om de deuren open te beuken tot er een bestuurslid tussen kwam die beide polsen brak. Hij deed vervolgens tegen de corporale tradities in aangifte van mishandeling. Twee reünisten werden vanwege hun voortrekkersrol veroordeeld tot dertig uur taakstraf en het hele huis betaalde € 13.500 schadevergoeding. Volgens de advocaten van de reünist was er echter sprake van ‘spelexceptie’. Een kickbokser zeurt tenslotte ook niet over een gebroken neus. De Hoge Raad verwierp deze redenering omdat er geen duidelijke regels aan het spel verbonden waren.

2 Responses to “Cassatie tafelzooier verworpen”

  1. Check Tjerk Says:

    Wat is dat toch met al die gefrustreerde Minerva reunisten? eerst was er al die man die een brief had geschreven naar de wijkkrant over intimidatie en overlast en hier is een of ander kansloos figuur die als midlifecrisende vader een twintig jarige jongen mishandeld en dan zielig loopt te doen dat hij vervolgt wordt!

  2. Ana Says:

    Lidmaatschap van een criminele organisatie is toch strafbaar?

Leave a Reply