Studentencamping in Wageningen

22 October, 2011

Als het aan SIFE Wageningen ligt, zetten vijfig studenten de komende maanden hun tentje in de stad op. Niet om te occupyen tegen het groot kapitaal, maar omdat ze geen studentenkamer kunnen vinden. De gemeente heeft de studentenorganisatie toestemming gegeven om de camping tot februari te runnen. Diep respect voor de bikkels die er alles voor over hebben om geen spoorstudent te worden. Je moet het maar willen, na een dag verplichte werkcolleges en UB, met een temperatuur rond het nulpunt, ’s avonds op een luchtbed kruipen om te pitten in een koepeltentje. De camping staat er echter nog niet, eerst moet er nog een garantstelling gevonden worden en de gemeente heeft ook nog wat eisen neergelegd. Zo moeten er passende sanitaire voorzieningen en een deugdelijke rioolaansluiting te komen, dient de beheerder voor de sneeuwtent.jpgafvalverwerking te zorgen en moeten er voldoende parkeervoorzieningen komen. Ook mag er geen concurrentie zijn met camping De Wielerbaan. Dat laatste lijkt ons het grootste probleem, want wie gaat er voor twaalf euro per nacht op die afgelegen camping staan in de herfst- en wintermaanden? Vooral gezien het feit dat je daar vier euro mag neertellen voor elke keer dat je een hertje naar je tent weet te lokken.

34 Responses to “Studentencamping in Wageningen”

 1. Stichtsche Says:

  http://nos.nl/op3/video/305793.....mping.html

 2. Steen Says:

  @ Strichtsche:

  vind je het gek dat zij geen kamer heeft gevonden?

 3. Kiwi Says:

  Kleine gniffel om de advertentie ‘Laat uw CV-ketel checken’ op de site van een van de links.

  Volgens mij blijft het beeld van Wageningen vertekend, maar toch goed om te zien dat er ook ondernemertjes rondlopen. Wel angstvallig sociaal die saamhorigheid daar.

 4. Stichtsche Says:

  @ Steen

  Nee, niet bepaald. Jij?

 5. Maastrichtse Leugen Says:

  merk het boek “eetbare planten” bij die ene chick op.

 6. Neerlandicus Says:

  Grappig dit. Kan geen toeval zijn, een camping in Wageningen. Neem aan dat de biologen en plantenpluizen massaal uit hun kamertjes vertrekken en een tent opzetten?

 7. WUR student Says:

  Dat zal toch niet, 12 euro per nacht betalen om op dat stuk grond te mogen slapen, dat al meer dan 4 jaar braak ligt, zonder ook maar enige voorzieningen (misschien electriciteit en een dixie?)

 8. Mannetje van de Radio Says:

  Fijne vent die wethouder. Vooral de studenten loven die door zijn gestuntel op een camping moeten wonen. What’s next? Zwervers feliciteren met hun inventiviteit als ze bladeren gebruiken om hun reet af te vegen?

 9. PB Says:

  NL studenten op een tochtige camping, buitenlandse in een bungalowpark en hotel. PVV doe er wat aan.

 10. Mannetje van de radio Says:

  Staat nogal een groot stuk in de NRC van dit weekend over TU Delft. Wellicht kan een grote sogger dat even van de site trekken/inscannen? Ik ben even bezig een back-door met een closedloop postbus BV op te zetten om zo onderhands financiering te verkrijgen bij iemand van het hogere management die onze zuipavonden (vrijdag voor de tu werken? Daar doet hij niet aan mee!) Declareert als bedrijfsuitgaven.
  Ohja en even de universiteitskrant verbieden daarover te schrijven.
  Toch lekker. Op de TU wordt niet op je neergekeken als je onder modaal zit maar al als je onder de Balkenende norm zit.

 11. CG Says:

  Liever spoorstudent dan 12 euro per nacht om in je tentje te slapen imo.

 12. Verbolgen Says:

  @Neerlandicus

  Tent in hun huis hebben lijkt me ook verre van ideaal, zoek je toch al gauw de bosjes op als pluizenman voor de naastenliefde met de eekhoorntjes. Hoe dan ook zou het een goede ontwikkeling zijn, toch weer wat kamertjes vrij.

 13. Spekpop Says:

  Hmm, zouden ze dan ook een tentsjongste hebben?

 14. FN Says:

  Een hertje tackelen in wageningen? Eerder een biggetje!

 15. Offtopic Says:

  Offtopic: 21-diner loopt weer een uit de hand? http://www.rtvnoord.nl/nieuws/.....pid=104509
  Twee groepen die elkaar te lijf gaan in een gehucht en een twintigjarige Groninger die in het ziekenhuis belandt. Klinkt als typisch gevalletje jaarclub frustreert plaatselijke jongeren met hun dassen in de lokale toko, waarop klappen vallen.

 16. Amschtel Says:

  @ spekpop

  Kan me niet voorstellen dat er tussen dat pluizengebroed sprake is van iets wat ook maar enigzins lijkt op hiërarchie. Zou wel mooie sjongstetaken opleveren: sjongste mag tijdens stormachtig weer zorgen dat de haringen vast blijven zitten… of op verzoek van meneer de CO een biertje naar zijn tent brengen?

 17. Duft Says:

  Artikel in de NRC ging goddank over financieel wanbeheer en niet over onderwijs. Gelukkig. Zal het zo eens van hun site trekken.

 18. Stiften Says:

  Ga lenen en huur particulier als het moet. Je gaat toch niet in een tent zitten.

 19. JG Krielsen Says:

  OPSTAND OPSTAND!
  http://www.ans-online.nl/blog/.....ursmaanden

  Ach, tis Nijmegen, negeer maar gewoon.

 20. Koen Says:

  @ JG Krielsen: Idd, Nijmegen ligt tegenwoordig in Twente… :S

 21. hansje Says:

  Gewoon zuipen

 22. Website Vật nuôi Says:

  My programmer is trying to persuade me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on several websites for about a year and am nervous about switching to another platform. I have heard fantastic things about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress content into it? Any kind of help would be really appreciated!

 23. Blog chăm sóc thú cưng Says:

  Youre so cool! I dont suppose Ive learn anything like this before. So good to find anyone with some unique thoughts on this subject. realy thank you for starting this up. this website is something that is needed on the web, someone with a little bit originality. useful job for bringing something new to the web!

 24. invisalign giá bao nhiêu Says:

  Hello! Quick question that’s totally off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My blog looks weird when browsing from my iphone. I’m trying to find a theme or plugin that might be able to resolve this problem. If you have any suggestions, please share. Thanks!

 25. Giống chó Poodle thuần chủng Says:

  Oh my goodness! an amazing article dude. Thank you However I am experiencing issue with ur rss . Don?t know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting identical rss problem? Anyone who knows kindly respond. Thnkx

 26. Giống chó Poodle Says:

  You should take part in a contest for one of the best blogs on the web. I will recommend this site!

 27. Giống chó săn vịt Poodle thuần chủng Says:

  WONDERFUL Post.thanks for share..more wait .. ;) ?

 28. Giống chó săn vịt Poodle thuần chủng Says:

  You made some decent points there. I looked on the internet for the issue and found most individuals will go along with with your website.

 29. Giá mèo anh lông ngắn thuần chủng Says:

  You should take part in a contest for one of the best blogs on the web. I will recommend this site!

 30. Giá mèo lông ngắn anh dễ thương Says:

  An interesting discussion is worth comment. I think that you should write more on this topic, it might not be a taboo subject but generally people are not enough to speak on such topics. To the next. Cheers

 31. Giá mèo lông ngắn anh thuần chủng Says:

  Your place is valueble for me. Thanks!?

 32. trồng răng implant Says:

  excellent points altogether, you simply gained a new reader. What would you recommend about your post that you made some days ago? Any positive?

 33. nha khoa cắm implant Says:

  Please let me know if you’re looking for a article author for your site. You have some really good posts and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d love to write some content for your blog in exchange for a link back to mine. Please send me an e-mail if interested. Cheers!

 34. cấy ghép răng implant Says:

  Wonderful work! This is the type of info that should be shared around the internet. Shame on the search engines for not positioning this post higher! Come on over and visit my site . Thanks =)

Leave a Reply