Straffeloos studenten doodrijden

8 November, 2011

Ons wordt wel eens gevraagd: wat kost dat eigenlijk? Een student doodrijden. Lastige vraag, de ene situatie is natuurlijk de andere niet, een breed scala aan verzachtende omstandigheden kan worden aangevoerd. Dankzij twee recente uitspraken kunnen wij u echter wel een indicatie geven. Mocht u aangeschoten en te hard rijdend op een student botsen waardoor hij twintig meter verderop een doodsmak op het wegdek maakt, dan kost u dit 750 euro en vier maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. Wel even zeggen dat de student slingerde, is geloofwaardig, want student dus ongetwijfeld dronken. Bent u echter meer iemand die tijdens het autorijden met de radio kloot, het rode verkeerslicht mist en een sportieve studente uit het leven rukt, dan moet u 180 uur schoffelen met bejaarden. Oh en een jaar uw rijbewijs inleveren, maar wat is een jaar op een mensenleven.

17 Responses to “Straffeloos studenten doodrijden”

 1. JRS Says:

  Diep triest.

 2. PPK Says:

  Het Nederlands rechtssysteem. Werkt feilloos, toch?

 3. Rechtenstudent Says:

  De uitspraak behorende bij tweede casus:
  http://jure.nl/bu3628

 4. JS Says:

  Werkelijk belachelijk, ik kan mij hier zo over opwinden!

 5. Henq Says:

  Ben het wel eens met de straf eigenlijk… Zouden jullie liever zien dat hij 5 jaar de cel in zou gaan? Denk dat hij al voldoende gestraft is door het feit dat hij iemand zijn leven heeft afgenomen en dat daarom kans op recidive nihil is.

 6. CW Says:

  @ Henq, ik denk dat dit wel voor de vrouw geld uit het tweede voorbeeld, maar ben bang dat de eerste bestuurder het voorval al lang goed heeft gepraat voor zichzelf. Slingerde, was uit zicht, gooide zich voor mijn auto.
  En ik had ook geen vijf jaar cel hoeven horen, maar toch minstens vijf jaar met het openbaar vervoer. Als iemand iemand per ongeluk doodschiet geef je diegene toch ook nooit meer een wapenvergunning. Ik vind een auto misschien nog wel een gevaarlijker wapen.

 7. Piet Says:

  Waar staat dat de eerste bestuurder aangeschoten is? Dat staat niet in het artikel namelijk. Hij reed wel te hard, en had het misschien moeten zien aankomen, maar als een fietser zonder te kijken zijn fiets voor je auto gooit, is het misschien niet 100% de schuld van de bestuurder.
  Wat betreft de tweede casus, dat lijkt me kwalijker, door rood rijden, daar kan de student sowieso niets aan doen. Maar inderdaad, heeft het nu om die vrouw in de gevangenis te stoppen? Ze voelt zich waarschijnlijk heel haar leven kut nu, durft misschien wel geen auto te rijden. Ook is de samenleving beter af met een rijverbod, dan haar in de gevangenis stoppen.. (Misschien heeft ze kinderen, bijvoorbeeld)

  Overigens niet om het goed te praten, maar een verhaal heeft natuurlijk 2 kanten.

 8. CW Says:

  @ piet
  “Bij de man uit Hoogezand werd een alcoholpromillage van 0,6 geconstateerd.” http://www.oogtv.nl/2011/10/ge.....jk-ongeluk

 9. Simon Says:

  0,6 is natuurlijk net op het legale randje, maar wat mij betreft mogen mensen die met meer dan 1,0 in hun auto betrapt worden voor 10 jaar hun rijbewijs inleveren.

 10. Knorretje zout Says:

  De mensen die een dergelijke ongeluk veroorzaken zijn geen `slechte` mensen. 5 jaar in de bak gooien dient dan ook geen enkel doel. Nederland noch de mensen in kwestie worden er beter van. Het ontnemen van de rijbevoegdheid lijkt mij passender. Laten we hier geen populistisch geenstijlgal gaan spuien.

 11. olivia de wit Says:

  elke student minder is een overwinning voor de menschheid.
  studenten = parasiterende, werkschuwe, intolerante hoeren

 12. IsNietLid Says:

  Olivia,

  Dinsdagavond is er in Tilburg weer een studente, lid van T.S.V. Plato, doodgereden. Het vond plaats om half 9 in de avond, studente waarschijnlijk dus verre van dronken. I.p.v. tactloze opmerkingen te maken over het al dan niet toewensen van overlijden aan studenten kun je ook gewoon een beetje respect en medeleven in een topic als dit tonen.
  Dat er een discussie gaande is over strafmaat is tot daar aan toe, dat je daar dan dergelijke loze zaken overheen dondert is niet alleen tactloos, maar getuigt ook van ontbreken van ook maar een greintje menselijkheid in je donder. Mensen zoals jij kunnen wel een Abu-Ghraib ontgroeninkje gebruiken, al is het alleen maar om je wat manieren en verstand bij te brengen…

 13. @olivia Says:

  wat ben jij een ongelofelijk naïef persoon,
  de huisarts, waar jij naar toe gaat als je ****** krijgt was ook een student..
  hopelijk laat die je kapot vallen na zo’n opmerking

 14. Lid ben je voor altijd Says:

  @Olivia beeeeetje respectloos, vind je zelf niet?

  @ T.S.V. Plato, mijn diepste condoleances. Het is verschrikkelijk dat zoiets kan gebeuren terwijl ze nog zo jong was.

 15. CW Says:

  Brrrr:
  http://www.nieuwsblad.be/artic.....d=5N3ITO8I

 16. buy psoriasis medications Says:

  Today, with all the fast way of living that everyone is having, credit cards get this amazing demand throughout the market. Persons coming from every discipline are using credit card and people who not using the credit card have made arrangements to apply for one in particular. Thanks for giving your ideas in credit cards. https://psoriasismedi.com buy psoriasis medications

 17. deneme bonusu Says:

  good good

Leave a Reply