Woningcorporatie wil van studenten af

31 January, 2013

De Woningstichting in Wageningen weigert nog langer aan studenten te verhuren. In het ondernemingsplan 2013-2017 staat letterlijk:  We bouwen niet voor studenten, omdat onze collega-corporatie en studentenhuisvester Idealis daarvoor de aangewezen marktpartij is. Studenten blijken echter in toenemende mate gebruik te maken van ons lotingsysteem bij de woningtoewijzing en onze kleinere appartementen te betrekken; inmiddels gaat het daarbij om tien procent van de woningtoewijzing aan de doelgroep jongeren. Dit beperkt de slaagkansen van jongeren (niet zijnde studenten), hetgeen haaks staat op onze doelstelling om die juist te vergroten. We zullen de woningtoewijzing aan studenten daarom dan ook beëindigen. Wat de neuk? Dus zo’n semi-overheidsorganisatie sluit categorisch een complete bevolkingsgroep buiten en schaamt zich er niet eens voor? Studenten, zonder wie de stad echt niets meer was dan een verzameling boerderijen, moeten maar in een tentje gaan slapen. De woningenstichting erkent zelfs het belang van studenten voor de identiteit van de stad nog in het ondernemingsplan. De Woningstichting is gevestigd in Wageningen: een levendige studentenstad met een oude, karakteristieke binnenstad. Wageningen staat bekend om de internationaal befaamde Wageningen UR (University & Research centre) (…). Dus studenten zijn goed voor PR van de stad, maar mogen geen huizen huren? We zijn heel benieuwd hoe snel de (gemeentelijke) politiek hier ingrijpt. Als ze dat al gaan doen. Het zijn tenslotte geen allochtonen, ouderen, homo’s, joden, werkelozen of gehandicapten. Studenten mag je gewoon discrimineren, dat weet ieder stadbestuur.

7 Responses to “Woningcorporatie wil van studenten af”

 1. Anne Says:

  “…omdat onze collega-corporatie en studentenhuisvester Idealis daarvoor de aangewezen marktpartij is.”

  Met andere woorden: een woningcorporatie die onder meer verhuurt aan jongeren, niet zijnde studenten. Een andere woningcorporatie die verhuurt aan studenten. Logisch toch? Ze mogen dus prima huizen huren, maar bij de woningcorporatie die zich op hen richt…

 2. Delftenaar Says:

  sinds wanneer zijn studenten geen jongeren meer?

 3. Student Says:

  @ Anne,

  Ben ik het niet mee eens. Hoe kan je nu zeggen dat je aan iedereen diensten verleent behalve aan een specifieke groep. Nee meneer u mag hier geen paardenrollade kopen want voor u is de islamitische slager verderop. Hoe willen ze het trouwens gaan checken? Moet je laten zien dat je een Wajong uitkering krijgt of je loonstrook bij de supermarkt? Of moet de WUR bevestigen dat je niet bij hen huurt?

  Vind het nog wel prima dat je je op een groep richt: bijvoorbeeld ouderen. Maar iedereen behalve een specifieke groep bedienen is gewoon verkeerd. Nee mevrouw de bejaarde, het plaatselijke pleeghuis is waar u moet huren. Wij verhuren aan iedereen behalve fossielen.

 4. Lid Says:

  Wie wil überhaupt een appartement zonder huisgenoten huren? Je ben toch nog geen burger?

 5. Psst Says:

  @Lid

  Maar als je als zesdejaars wel eens wilt hokken met het vrouwtje, is het toch een beetje jammer dat je met je IBG lening ineens naar de particuliere markt wordt geschopt. Al was het maar omdat de studentenhuisvester vooral kamers aanbiedt en vrijwel geen appartementen.

 6. HM Says:

  Ieder Idealis-huis een WaJo als huisdier, lijkt me de oplossing.

 7. wortvoll Says:

  men nfl nike ravens 17 mike wallace white vapor untouchable limited jersey nike free run 5.0 dark gris

Leave a Reply