Studenten mogen gejatte tien houden

3 February, 2013

Aan de School of Business and Economics van de Universiteit Maastricht hebben 47 studenten voor een herkansing Quantitive Methodes een tien gekregen. Goed geleerd? Bleken ze opeens over een statistiekknobbel te beschikken? Nee, de docent had per ongeluk de antwoordsleutel online gezet. Drie studenten, zonder de juiste connecties, hebben nu een klacht ingediend omdat ze zich achtergesteld voelen. De examencommissie wil echter geen cijfers afpakken, omdat daarmee ook integere studenten worden gestraft voor de fout van een docent. De docent maakte de blunder toen hij dacht de antwoordsleutel van een oefententamen online te zetten, maar na een half uur werd hij getipt dat hij per ongeluk de echte had gebruikt. Hij verwachtte dat de schade beperkt zou blijven vanwege de korte tijd dat de info beschikbaar was. Nu kunnen we natuurlijk heel verontwaardigd doen over de actie van de docent, die vergeven we echter dit foutje, maar wat ben je een ongelofelijk droeftoeter van een student als je een antwoordsleutel uit je hoofd gaat leren. Geen tentamenvragen met antwoorden, nee puur een antwoordsleutel. Zit je dan in de UB: A, B, B, B, A, C, D, B, A… oh nee kut, dan kwam B, nog een keer. En vervolgens vul je die blind in op het tentamen in de hoop dat de docent niet even wat vragen heeft verschoven. En wat doe je dan met die onverdiende tien? Ga je erover blaten op je club? Bel je je ouders om te vertellen hoe goed hun zoon bezig is? Faalers.

17 Responses to “Studenten mogen gejatte tien houden”

 1. knorbert Says:

  QM is normaal gesproken een groot struikelblok. Ik weet niet of dit over QM1, QM2 of QM3 gaat, maar de studenten zullen er niet veel beter van geworden zijn. Erg knullig van de docent, en bijzonder treurig inderdaad dat mensen de antwoorden uit hun hoofd leren. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik bij een lastig vak als QM, uit wanhoop eventueel hetzelfde zou doen.

 2. Amschtel Says:

  Over falers gesproken, kijk eens naar deze ontzettend gave bazen uit Nijmegen: http://www.facebook.com/HOEKHuys

 3. Duft Says:

  Als je statistiek als struikelvak ziet ben je ook zonder tentamenfraude een faalhaas.

 4. Binnenstevoren Says:

  Toen er bij mijn Matlab-tentamen een oud tentamen op Blackboard was verschenen die enkele gelijkenissen vertoonde met de te maken test werden alle punten al afgekeurd. Duidelijk verschil maar weer tussen die zuiderlingen en een Technische Universiteit…

 5. FN Says:

  @Amschtel, zwaar sneu, maar het huis ziet er van de buitenkant nogal fraai uit..

  @Binnenstevoren, je matlab tentamen is dan misschien goed gegaan, maar als je naar tentamen verwijst met ‘die’ had je waarschijnlijk de taaltoets wel verprutst(zoals de gemiddelde fietsenmaker)

 6. knorbert Says:

  @Amschte, schitterend huis. Had niet verwacht dat er zulke droeftoeters wonen. Misschien, op het Tempeliers huis en het Olifant huis na, wel het mooiste CM huis in Nijmegen.

 7. JRS Says:

  Het gaat dus om het vak QM1, dat voor de helft statistiek is en de andere helft basis wiskunde is. Er lopen inderdaad veel IB’ers rond die geen aanleg hebben voor wiskunde en statistiek, helaas, maar die gaan later allemaal HRD, Supply Chain Management, Marketing en andere makkelijke maar redelijk nutteloze specialisaties doen.

 8. Duft Says:

  @JRS: Juist dat is het bewijs dat deze studies niets met wetenschap te maken hebben. De zoektocht naar significantie in je waarnemingen is daarvoor de basis. Juist voor waardeloze Alfa-rommel (psychologie, bedrijfskunde, communicatie) zou statistiek een Prio-1 moeten zijn. Ik vind het dan ook geen verrassing dat in deze hoek vorig jaar als eerste de beerput is open gegaan. Je kiest op de middelbare CM en EM als je niet met wiskunde overweg meent te kunnen gaan, dat zal op de uni niet ineens anders worden.

 9. Anaal kaal Says:

  Je bent op je plek in Delft, Duft

 10. @ Duft Says:

  Je weet dat psychologie, bedrijfskunde en communicatie ‘gamma-rommel’ is en geen ‘alfa-rommel’? Ga eens iets leren jij!

 11. TRL Says:

  Volgens mij heeft dispuut H.O.E.K. een mooiere lijst reünisten dan het RSC en Ceres bij elkaar.

 12. # Says:

  Mooi redenatie Duft. Ik weet zeker dat bijna iedereen die E&M of C&M heeft gekozen dit heeft gedaan omdat ze bang voor wiskunde waren. Kuch.

 13. JRS Says:

  @Duft: Hoewel ik het met je eens ben dat International Business absoluut geen wetenschap is en daarom niet het predicaat BSc zou mogen dragen vind ik het wel extreem kort door de bocht om te zeggen dat al die andere studies waarbij wiskunde en statistiek geen kernfunctie vervullen “alfa-rommel” is. Bovendien, als jij later je zelfontworpen fietsen wilt gaan verkopen kan jij de hulp van die marketingstudentjes goed gebruiken, mits je aardig met ze omgaat.

 14. Duft Says:

  Ik geloof dat ik hier op wat alfa- danwel gammatenen ben gaan staan. Ik zeg niet dat ik marketingpipo’s niet nodig heb, wel dat ze niets wetenschappelijk doen. Ik zeg alleen maar dat alles wat niet kwantificeerbaar is, geen harde wetenschap is.

  Om het met Rutherford te zeggen: “All science is either physics or stamp collecting.”

  Voorts ben ik van mening dat een sport met een jury per definitie geen sport is.

 15. JRS Says:

  Ik heb geen alfa- of gammatenen. Ik wilde alleen dat je je standpunt iets beter zou formuleren. Well done!

 16. bupropion cost Says:

  I happen to be writing to make you understand what a wonderful experience our princess went through visiting yuor web blog. She realized too many things, with the inclusion of what it is like to possess an incredible teaching style to make the rest without problems understand various very confusing topics. You undoubtedly surpassed visitors’ expected results. Thanks for supplying those warm and helpful, trustworthy, revealing not to mention unique tips on your topic to Tanya.

 17. Headache medication for sale Says:

  Thanks for your tips. One thing we have noticed is always that banks and also financial institutions have in mind the spending behavior of consumers and also understand that a lot of people max out there their own credit cards around the holiday seasons. They prudently take advantage of this kind of fact and begin flooding the inbox and also snail-mail box together with hundreds of Zero APR card offers immediately after the holiday season comes to an end. Knowing that in case you are like 98% of all American open public, you’ll hop at the possiblity to consolidate personal credit card debt and move balances for 0 interest rates credit cards. eeeddfj https://headachemedi.com - best Headache drugs

Leave a Reply