Groningse docent zingt liedje voor u

5 February, 2013

George Welling, universitair docent in Groningen, heeft net een slaapliedje voor u online gezet. Ook zo sneu als zo’n creatieve uitbarsting blijft steken op een tiental weergaves. Mocht u les van de man krijgen vraag hem eens naar zijn inspiratie. Wij zijn wel benieuwd wanneer een docent die dagelijks met studenten werkt liedteksten bedenkt als: “Ze zijn een plaag voor de omgeving, van hygiëne nooit gehoord. De ratten lopen door de gangen, het is een mindere mensensoort.”

16 Responses to “Groningse docent zingt liedje voor u”

 1. Feestvarken Says:

  bemerk toch enige jaloezie bij het 2 keer per jaar op wintersport

 2. JG Krielsen Says:

  Vroeger hadden we hier nog iemand met de nick Kampbeul (danwel boekenwurm, ja, edoch een gewaardeerde Veritijn).

 3. Binnenstevoren Says:

  Hij heeft in ieder geval rattengif gekocht: http://www.youtube.com/watch?f.....gTtcls46w#!

 4. Grunn Says:

  Zou Alex Sandee een vriend van hem zijn? Die had laatst eenzelfde soort commentaar onder een vrolijk bericht over een sneeuwballengevecht in Groningen tussen studenten en hbo’ers.

  http://www.dvhn.nl/nieuws/gron.....e-RUGHanze

  “Studenten zijn nooit heerser van de stad. Hooguit net als ratten, ze zijn overal te vinden in vervuilde huizen, maken overal troep en rotzooi en stinken. Het meest vervelende van dit volkje is dat ze zich wel gedragen als heersers. Om kort te gaan, voornamelijk puberale randdebielen.”

 5. George Welling Says:

  Er komt in het hele liedje geen onvertogen woord over studenten voor. “Hoe treurig is het kennis te hebben, als je er niets mee kunt”.

 6. Oud-Grunnse Says:

  Welling is tof. Heb nog college van hem gehad, een van de betere docenten. Kan zich ook goed inleven in studenten. Oh, en nog een pluspunt: hij vond het ook maar niets dat z’n college op maandagochtend vroeg was ingeroosterd.

 7. PB Says:

  @ George Welling,

  Hoewel het even puzellen was zie ik wat u met uw lied heeft gedaan. Als je studenten en stadjers verwisseld krijg je opeens een kloppend lied. Maakt niet uit hoor, ken zo een tiental studentennummers die burgers als tuig wegzetten.

  PS. Ik lees ook geen onvertogen woord over u of uw nummer in het artikel hierboven.

 8. Anonymous Says:

  Dat treinnummer is ook wel lekker.

 9. George Welling Says:

  Als je “verwisseld” verwisselt met “verwisselt”, snap ik het helemaal. En als je docent geworden bent, moet je zelf ook ooit student geweest zijn. Ik heb dat tamelijk grondig gedaan.

 10. Jerom Says:

  Hij heeft dit liedje vorige week gespeeld voor de speeches op de afstudeerborrel van zijn zoon. Het lied is dus grotendeels gebaseerd op het huis van Wouter, ze hadden daar een ratten probleem. Vond het vele malen mooier dan een speech die je normaal nog wel eens ziet.

 11. Nostadjer Says:

  Ik kan er om lachen. Geweldig! Geeft u ook zo college?

 12. George Welling Says:

  @ Nostadjer Nee hoor, mijn colleges zijn bloed saai en volkomen slaapverwekkend, zoals dat hoort. Het is tenslotte wetenschap.

 13. Adam Says:

  Wel mooi dat de heer Welling de moeite neemt hier zelf een reactie te plaatsen. Als de mensen van refoweb dat ook eens zouden doen over de prachtstukken die we hier van ze zien, zouden er nog hele boeiende discussies kunnen ontstaan…

 14. JRS Says:

  Geweldig liedje! Doet me een beetje denken aan de liederen van Jaap Fischer die ook zo heerlijk studentikoos waren. Zou u de tekst kunnen plaatsen, Heer Welling?

 15. George Welling Says:

  Ga naar http://gmwelling.tk Kies voor de optie Nederlands en dan Nieuwe Demo’s en daar staat het ergens bovenaan en ook met een betere (geluids)opname. Staan ook nog een paar andere liedjes.

 16. Lid Says:

  Geef die man een das!

Leave a Reply