Huiswerkcontrole op de Universiteit Leiden

14 February, 2013

Carel Stolker, de nieuwe rector magnificus van de Universiteit Leiden ziet zichzelf graag als schoolmeester. Stolker volgt Paul van der Heijden op die onlangs met een kleine twee ton van uw collegegeld op zak aan zijn prepensioen sabbatical is begonnen. Toen Stolker als decaan bij de rechtenfaculteit begon ging hij de uitval van studenten succesvol te lijf, maar deed dit met aanwezigheidsplicht en huiswerkcontrole. Zelf noemde hij het propedeusejaar dan ook 7 vwo. Tegen het Leidsch Dagblad zegt hij hierover: “Als het goed werkt bij rechten, waarom dan niet bij andere faculteiten?” De man komt verder sympathiek over in interviews en het profiel dat de Mare vandaag over hem publiceerde, maar huiswerkcontrole?  Moeten studenten die het huiswerk (?!) niet hebben gemaakt zich straks verplicht melden bij de rector magnificus voor corvee? Stolker heeft bij de verkeerde universiteit gesolliciteerd.

8 Responses to “Huiswerkcontrole op de Universiteit Leiden”

 1. Student Says:

  De verschoolsing van de universiteit is al jaren geleden begonnen, op elke universiteit en neemt alleen maar toe. Tot men over veertig jaar concludeert dat er iets bijzonders weggegooid is door studenten zo snel mogelijk door een zo smal mogelijk programma te jagen. Tweeëntwintigjarige mamaskindjes op een arbeidsmarkt die het moet hebben van kenniswerkers. Bizar. Maar he, er is minder uitval en meer hoogopgeleiden. De statistieken zijn goed. Dat ze tot niets leiden. Zelfs het tegenovergestelde bewerkstelligen van waar die statistieken voor zouden moeten staan boeit niemand.

 2. JG Krielsen Says:

  “Dat ze tot niets leiden.”

  Nice.

 3. SLM Says:

  De rector is toch alleen voor het lintjes doorknippen en meedrinken tijdens studentencongressen? Voor de inhoudelijke beslissingen is de voorzitter.

 4. Henq Says:

  Had je maar niet in een flat moeten wonen: http://www.parool.nl/parool/nl.....wers.dhtml

 5. # Says:

  Hebben we het in Grunn toch beter geregeld..

 6. BartB Says:

  @SLM: dat is in Leiden een en dezelfde persoon.

 7. cheap wellbutrin Says:

  I’m also commenting to let you be aware of of the cool discovery my child encountered checking your blog. She came to understand a wide variety of details, most notably how it is like to have a marvelous coaching heart to get folks easily fully grasp a variety of complicated matters. You actually did more than my desires. I appreciate you for delivering such good, dependable, edifying and also cool guidance on that topic to Evelyn.

 8. malatyarent Says:

  men nfl nike ravens 17 mike wallace white vapor untouchable limited jersey nike free run 5.0 dark gris

Leave a Reply