Studenten redden jongen uit ijskoud kanaal

25 March, 2013

En wij maar denken dat roeiers alleen het water in springen wanneer hun ploeg de varsity wint dan wel om fetishvideo’s te maken, maar niets blijkt minder waar. Enkele leden van de Eindhovense studentenroeivereniging Thêta hebben afgelopen zaterdagavond, met gevaar voor eigen leven, een achttienjarige jongen uit het stervenskoude water van het Eindhovens Kanaal gered. De jongen was in het kanaal beland nadat hij beroofd en met fiets en al in het water was getrapt. Het slachtoffer kon niet op de kant klimmen en heeft tien minuten om hulp geroepen. De studenten viste de jongen uit het water en hebben hem onder een warme douche in de roeiloods gezet om weer bij zinnen te komen. Dat maakt Erik Wieringa, Roel van der Zon en Vincent Looijen behoorlijke helden. Netjes heren! De politie is trouwens nog op zoek naar de daders.