Slapende Aziaten spotten tijdens het Soggen

27 March, 2013

Om eerlijk te zijn hadden wij verwacht dat het wel direct uit de lucht zou worden gehaald: de pagina met slapende Aziaten in de UB. Ten onder na publiciteit, net als Bespot: UB TUD. Maar de pagina is er nog en er worden nog steeds nieuwe foto’s ingestuurd. De universiteitskrant van Groningen heeft ondertussen een paar Aziatische studenten gevraagd wat zij er van vinden. Alice, a law student from China who studies at the UB, doesn’t feel too offended. ‘In every country people take pictures of things unfamiliar to them. It might be a very light form of discrimination, but as long as nothing offensive is written to accompany the shots, it doesn’t really bother me. (…)We study really hard and it would be a waste of time to go home, sleep there and then go back to the UB to study. Besides, when you sleep, you don’t bother anyone, so why not take a nap in the library?’ De universiteitskrant van Tilburg haalt er nog een Wikipedialemma over Inemuri bij voor enige Antropologische onderbouwing, en dat is volgens de makers ook hoe je de pagina moet zien. Op de pagina schrijven zij: Voor de mensen die van mening zijn dat deze pagina racistisch is: Wij zijn dat niet met jullie eens. Racisme houdt in dat je een etniciteit minderwaardig vindt aan een andere, dat vinden wij totaal niet, laat staan dat dit het doel is van de pagina. Deze pagina is slechts grappig bedoeld, dat jij de humor er niet van inziet is prima, maar dat maakt het nog niet meteen racisme. Maar voor sommige mensen is nu eenmaal elke categorisatie discriminatie, racisme, fascisme, en haat zaaiend, behalve natuurlijk als het gaat om die kakkers van het corps. Wij wachten ondertussen op de pagina bijzondere-Engelse-formuleringen-van-Aziatische-studenten-die-geen-TOEFL-hoefden-te-maken-,-want-dat-zou-het-grote-geld-maar-in-de-weg-zitten-,-in-groepsopdrachten-Facebookpagina.