Spermabank werft onder Nijmeegse studenten

3 April, 2013

Een oproep van een spermabank op het prikbord van Nijmeegse geneeskundestudenten heeft enige ophef veroorzaakt. De Spermabank van het Rijnstate in Arnhem is hard op zoek naar gezonde mannen (20-44 jaar) om sperma te doneren tegen een passende vergoeding. Niet gelijk te enthousiast worden. Klinkt natuurlijk aanlokkelijk: rijk worden met je hobby, maar die passende vergoeding zal niet meer zijn dan een paar euro voor onkosten, zoals een treinkaartje en een bak Bulgaarse yoghurt, in Nederland is het betalen voor sperma namelijk verboden. (Om echt geld te verdienen met uw genetisch materiaal moet u sowieso vrouw zijn, en een Amerikaanse topuniversiteit binnenkomen). Daarnaast moet u voorbereid zijn op de mogelijkheid dat over zestien jaar een of meerdere (max. 25) pubers voor uw deur staan die opeens van alles willen weten over hun biologische vader. Erik van het Nijmeegse Campus in Beeld, heeft hier geen problemen mee en doet alles voor een mooi item, gonzo-stijl.