Vmbo’ers lopen lustrumcommissie in de weg

8 May, 2013

Wat Marokkanen zijn voor de PVV, zijn studenten voor de kleine gemeenteraadfracties in universiteitssteden. Leefbaar Delft is een uitstekend voorbeeld van een partij die geregeld scoort met studentenfrustraties. Vandaag publiceerden ze weer eens een parel van een open brief, geschreven door een bezorgde burger. De kern: het Delftsch Studenten Corps heeft een schoolgebouw toegewezen gekregen als lustrumlocatie en is daar lekker aan het klussen. Het gebouw blijkt echter niet leeg zoals beloofd, maar nog vol met vmbo’ers. Deze scholieren zouden verhuizen naar een andere locatie, maar dat ging niet door en nu ziet hun kantine er zo uit. Volgens de briefschrijver zou dit een probleem voor de studenten moeten zijn. (…) De vierde verdieping is volledig gesloopt, een prachtige keuken vernield. In het gymlokaal zijn gewoon lukraak stukken uit de dure vloer gerukt. De puinhoop die ze hebben gemaakt is onvoorstelbaar, overal ligt puin, etensresten en zooi. Wc’ s met kots, overal kratten bier. Het is niet te geloven hoe er gewerkt wordt. Zonder enige consideratie met wie of wat dan ook. En, en dat is het grootste probleem: er wordt gesloopt en gebouwd terwijl de leerlingen en personeel  in het pand zijn. (…) een hele groep VMBO ers die examen moeten doen terwijl er een verdieping hoger gesloopt wordt. Het zal je kind maar wezen. (…) Het personeel van de schoonmaakploeg staat op het punt hun aktiviteiten te staken, het is voor hen niet haalbaar om zo te werken. (…) het aller- allerergste is dat het Praktijkonderwijs gewoon weer eind augustus zal moeten beginnen in dit gebouw. Er is nou eenmaal nog geen nieuw gebouw. (…) Er is een afspraak gemaakt met de studenten dat alles in de oude staat hersteld zal worden. Maar daar gelooft eigenlijk niemand in. De mate van verwoesting zal zo groot zijn dat dat een onmogelijkheid zal blijken. Het gaat hier wel om een specifieke groep zwakke leerlingen, leerlingen die het sowieso al niet makkelijk in het leven hebben. (…) Meer hier. Wie nog iets te soggen zoekt kan terecht in de reactievelden van Leefbaar Delft of IRL-trollen op speciaal ingelaste buurtvergadering vanavond.

105 Responses to “Vmbo’ers lopen lustrumcommissie in de weg”

 1. Zaad Says:

  Als je elke leerling van het VMBO kenmerkt als iemand die ‘het toch al niet makkelijk heeft in het leven’ lijkt het net of we in Afrika wonen.

 2. Jan Lid Says:

  Blijf het raar vinden dat gezeik. je geeft het gebouw, ga dan niet achteraf zeiken.

 3. johan de beuker Says:

  “Het personeel inclusief Locatiedirecteur nam vanzelfsprekend aan dat dat niet door zou gaan als er nog gewoon schoolactiviteiten zouden zijn. ”

  Assumption is the mother of all fuck-ups. Sukkels.

 4. Blaet Says:

  Allemaal waar dat al die trieste zeikburgers eens wat zinnigs moeten gaan doen, maar wat heeft deze briefschrijver nou verkeerd begrepen? Het is toch niet meer dan idioot dat je in een school waar kinderen onderwijs aan het volgen zijn, aan het klussen bent voor een Lustrum? Uiteraard komt deze flater op conto van het incapabele schoolbestuur en niet op conto van het DSC, maar de briefschrijver heeft gewoon gelijk. Moet je ook toe kunnen geven, als een burger eens een punt heeft.

 5. lairleguaan Says:

  Inderdaad Blaet, maar zoals ik het begreep was het DSC al aan het klussen en had al (alle) kosten gemaakt voor de school in het gebouw “terugkwam”. er was geen weg meer terug zegmaar.

  maar dit had waarschijnlijk beter opgelost kunnen worden iig door dat schoolbestuur

 6. Delftenaar Says:

  Zie ook de faculteit Bouwkunde die na het lustrum opgebouwd werd..

 7. Jan Lid Says:

  @blaet, ja, ze hadden beter afspraken moeten maken. Maar om dan te gaan zeiken..

 8. Quaestor Says:

  http://www.parool.nl/parool/nl.....elen.dhtml

 9. Papenhater Says:

  kom ons maar een paar fustjes brengen. Ergens in de grachtengordel wonen we :)

  thnx

 10. Zo heurt het Says:

  http://delta.tudelft.nl/artike.....ajes/26687

  Daar wil je toch niet wonen?

 11. PP Says:

  Ach, de gemiddelde studentenflat is nauwelijks te onderscheiden van een gevangenis, dus ik zie het verschil niet zo. De locatie is daarnaast prima, dus waarom niet?

 12. Fruit Says:

  Mooi bericht:
  http://www.rtvutrecht.nl/nieuw.....estje.html

 13. Zaad Says:

  Het ging om een feestje met 500 man. Ik kreeg dit bericht, schijnbaar geschreven door de eigenaar van de locatie, doorgestuurd:

  “De schade: bijna €20.000,- aan drank er doorheen, twee studenten in coma, een student in de sloot, gefrustreerd ambulancepersoneel, een verchtpartij, een gesloopt (meiden)toilet, o-ver-al kots (van de wc’s tot de garderobe en een heel spoor over de gang), meerdere val- en glijpartijen, een enorm smerige vloer en een niet nader te definiëren maar misselijkmakende lucht die inmiddels door het hele pand hangt.

  Ik denk dat de organisatie volgend jaar op zoek moet naar een andere locatie.”

  Klinkt als een normaal gala…

 14. Blaet Says:

  Dingen gaan slopen als je dronken bent: wat een simpele tokkie ben je dan.

 15. JRS Says:

  Diergeneeskunde gala, klinkt als een suffe bedoening.

 16. Eikelbijter Says:

  Dat gala was zeker een beestenboel! *instant rimshot*

 17. Lid Says:

  Bij de beesten af dit!

 18. Anonymous Says:

  de bril van de wc is kapot…

  ach jee…

 19. Quaestor Says:

  ‘Alleen maar prachtige hertjes’ - sollicitatieprocedure bij het Rijks:
  http://www.nrc.nl/nieuws/2013/.....igent-ook/

 20. Opschaalsma Says:

  http://www.uitgeverijpassage.nl/content/view/374/

  Hier ben ik wel benieuwd naar. Afstudeerproject van de dochter van een kennis van m’n ouders (dat zijn nog eens connecties!).

 21. Opschaalsma Says:

  Inhakend op bovenstaande:

  http://1.bp.blogspot.com/-FW9c.....en+001.jpg

  Iemand ooit gehoord van ’smavo’?

 22. spijtknor Says:

  http://www.leefbaar-delft.nl/s.....c-lustrum/

 23. # Says:

  @ Opschaalsma
  Nee, en de woorden ‘eigengeilen’ en ‘wibraseks’ ook nog nooit. Ze zullen waarschijnlijk met een dispuut of jaarclub opgetrokken zijn, en aangenomen hebben dat de ‘inside jokes’ & lingo van dat dispuut of die club voor de gehele vereniging gelden.
  Daarnaast kan ik me niet voorstellen dat noch Albertus, noch Vindicat akkoord gaat met een officieel onderzoek, waarin de mores, tradities en het reilen en zeilen van de vereniging op papier komt.
  Conclusie al met al: waarschijnlijk een keertje of wat geïntroduceerd, een paar geruchten uit de omgeving, en veel uit je duim zuigen, zodat je boek verkoopt.

  P.s.
  Om even aan te geven hoe belabberd slecht zo’n onderzoek naar studentenlingo wordt gedaan: Elsevier had een tijdje terug ook een artikel over studententaal, waarin men (naar herinnering, ik weet niet welke twee steden het waren) met een stalen gezicht vertelde dat ’sjaars’ alleen wordt gebruikt in Delft en Rotterdam.

  Zo. weer even genoeg gehaat voor vandaag.

 24. # Says:

  U kunt het woordje ‘noch’ voor Albertus en Vindicat weglaten. Een klein foutje, mijn excuses.

 25. Zaad Says:

  Nounou, een kijkje achter de schermen bij UVSV, dat moet wat zinloze paginavulling opgeleverd hebben.

  Het is vooral een slimme marketingtruc: knorren kopen het omdat ze denken dat dit is hoe het gaat, leden kopen het om te zien hoeveel er nou echt geopenbaard wordt. Allebei komen waarschijnlijk van een koude kermis thuis (al zal de knor dat zelf nooit weten).

 26. Zaad Says:

  *de UVSV

  En mooi om te zien dat het ASC zijn samenwerking weer heeft ingetrokken.

 27. knorbert Says:

  Ze hebben de mores en de ongeschreven regels opgeschreven..

 28. Zaad Says:

  Haha, dat is zelfs dubbel fout.

  Maar ja, ze hebben dan ook “wat er eigenlijk niet in mocht, in een apart hoofdstuk tóch beschreven”.

 29. 3*19 Says:

  160 pagina’s, ingenaaid..+1

 30. FN Says:

  Redactie, allicht is het tijd voor een nieuwe post, zo’n twee weken na de vorige..

 31. JG Krielsen Says:

  Veritijnen klappen altijd makkelijk uit de school. Ach, ze zijn daar sowieso makkelijk.

 32. Papenhater Says:

  Redactie is al lang dood….

 33. Binnenstevoren Says:

  Woorden als Wibraseks zijn niet opgevangen in de wandelgangen, maar simpelweg overgenomen uit een eerstejaarswoordenboek dat het UT-Nieuws publiceerde in 2010.

  http://www.utnieuws.nl/achterg.....oordenboek

 34. JG Krielsen Says:

  Geen (tweede) lustrum voor soggen.nl.

 35. Henq Says:

  Dan maar zelf studentennieuws zoeken:

  http://www.geenstijl.nl/mt/arc......html#more

 36. Bob Says:

  “Een boze witte man”

  Fijn dat ie zelf ook al doorheeft dat ie zit te janken.

 37. FN Says:

  In de tijd dat hij deze brief heeft geschreven, had hij ook drie fietsbanden kunnen plakken. Dat was een betere tijdsbesteding geweest.

  Tot slot, het is duidelijk dat ze in Eindhoven niet zo op de hoogte zijn van de belastingwetgeving. De door hem genoemde 30% maatregel bestaat al jaren en is altijd al toegankelijk geweest voor PhD’s, mits ze een volledige aanstelling hebben(researchmaster/mphil gevallen dus niet).

 38. Pot Vol Koffie Says:

  http://www.powned.tv/nieuws/te.....r_dag.html

  Wat vinden jullie hiervan?

 39. Jay Says:

  Misschien tijd om een paar nieuwe, jonge, enthousiaste redactieleden aan te nemen? Deze site heeft nog steeds potentie, maar zoals het nu gaat blijft er niks over.

 40. GL Says:

  @Pot Vol Koffie
  Ironisch. In het stuk gaat het over bedrijfskunde ’studenten’.
  Op de foto zijn Delftse studenten te zien. Die doen geen bedrijfskunde maar een studie. En die besteden daar meer tijd aan dan 3 uur per dag. De journalist heeft zich er dus met een jantje-van-leiden van afgemaakt door ’studenten’ lui te noemen.

 41. Bob Says:

  “Uit andere studies blijkt dat studenten meer tijd aan hun studie besteden.”

  Het is alsof ze niet eens hun best meer doen bij dat Powned.

 42. Anonymous Says:

  soggen is dood, lang leve het soggen?

  https://www.facebook.com/WatStudentenNietZeggen

 43. Knaap Says:

  Vind ik deze hype leuker:

  https://www.facebook.com/ParelsVanDeTuDelft?ref=stream

  Heeft de potentie om lekker ongemakkelijk worden.

 44. Student. Says:

  Het niveau van de ‘parels’ is alleen wel om bang van te worden

 45. Jan paap Says:

  Is er al ringvaartnieuws?

 46. Anonymous Says:

  blijkbaar vrij heftig op de kaag, meerdere boten gezonken

 47. Knaap Says:

  Snelste skiff en knor? Jammer.

 48. Opschaalsma Says:

  http://www.youtube.com/watch?v=54uMf_JYUxw

  Lustrumlied Augustinus

 49. Singelstudent Says:

  Wat een escalatie:

  http://www.ukrant.nl/nieuws/st.....kenkruizen

 50. Henq Says:

  Een hakenkruis op iemand tekenen is toch grappig?

 51. Patrick Says:

  http://nos.nl/op3/artikel/5128.....e-uni.html

 52. # Says:

  Prima hert die Manon.
  Verder snap ik dat een hakenkruis wat gevoelig liggen, maar royeren? Schorsing van een jaar o.i.d. zou me gepaster lijken. Aan de andere kant, het is ’slechts’ je studievereniging.

 53. # Says:

  Zucht.. iemand alternatieven, behalve het wereldwijde web zelf verkennen voor stuko nieuws? De redactie is schijnbaar omgelegd door prominentepik.nl..

 54. Anoniem Says:

  Hoe is het een goed idee om een lustrumgala in de Maassilo te doen?

 55. Delftenaar Says:

  soggen.nl aan het afstuderen? eerste post lijkt uit begin 2006 te komen: http://www.soggen.nl/?paged=119

 56. JG Krielsen Says:

  Er zijn inmiddels al drie verschillende redacties geweest.

 57. # Says:

  Tijd voor een vijfde?

 58. Anonymous Says:

  kunnen ze dan gezamenlijk weer eens iets posten?

 59. JRS Says:

  Uit hoeveel man (/vrouw) bestaat die redactie dan?

 60. Jerom Says:

  Misschien tijd voor een vierde?

 61. Greev Says:

  I need you, Soggen, like the sunshine.

 62. Blaet Says:

  Jammer dat de redactie van Soggen blijkbaar niet iets als een visie had om deze site tot een long-term succes te maken.

 63. Henq Says:

  http://mareonline.nl/archive/2.....iest-titel

  DOOR VINCENT BONGERS
  Hoogleraar criminologie Patrick Van Calster is door de Rijksuniversiteit Groningen op non-actief gesteld. Hij was van 2007 tot 2012 als universitair hoofddocent verbonden aan de universiteit Leiden. Reden voor de schorsing is het plegen van plagiaat in zijn proefschrift. De Vrije Universiteit Brussel ontnam hem zijn titel.
  Deze promotie vond in 2005 plaats. Groningen en Leiden starten allebei afzonderlijk een onderzoek naar de criminoloog.
  ‘Dit nemen we uiterst serieus’, zegt universiteitswoordvoerder Caroline van Overbeeke. ‘Er mag geen sprake van enige terughoudendheid zijn in het onderzoek. De kwestie wordt tot de bodem uitgezocht. Het gaat om de wetenschappelijke integriteit en het is uiteraard verschrikkelijk belangrijk dat duidelijk wordt wat deze persoon in Leiden heeft gedaan.’
  De universiteit laat ook weten dat Van Calster geen onderzoeksprojecten met Leidse collega’s heeft lopen. Het rechtenbestuur zegt voorlopig niets toe te kunnen voegen aan de verklaring van de universiteit. De criminologen mogen niets zeggen over de kwestie.
  Mogelijk gaat de commissie wetenschappelijke integriteit van de universiteit het onderzoek naar Van Calster doen. ‘Maar het kan ook zo zijn dat er een externe commissie komt.’
  Van Overbeeke legt uit dat Van Calster niet bij promoties is betrokken. ‘Hij was voornamelijk aangetrokken om onderwijs te geven. Dat gebeurt vaker, zeker bij faculteiten als rechten.’
  In zijn Leidse tijd publiceerde hij echter wel artikelen. Ook die worden onderzocht. ‘Alles zal bekeken worden.’ Al lijkt het er sterk op dat bij deze artikelen geen collega’s van de opleiding criminologie betrokken zijn geweest.
  Van Calster was populair bij studenten. In 2008 kreeg hij de Juridische Studieverenigingen Voorzitters Overleg prijs voor beste hoorcollegedocent op de Leidse rechtenfaculteit. Ook deed hij in het universitaire lustrumjaar 2010 mee aan de X-factor docentenwedstrijd. Hij gaf toen een college over zin en onzin van camerasurveillance, maar won de wedstrijd toen niet. Van Calster liet toen in Mare weten een groot filmliefhebber te zijn, met als favoriet The Matrix trilogie.

 64. Papenhater Says:

  Allemaal leugens uit Leiden. Pfoe!

 65. Anonymous Says:

  Poging tot moord in Leids quintushuis

  Twee huisgenoten werden in de nacht van 8 op 9 juli wakker omdat hun studentenhuis, Oude Singel 96, vol stond met politie. De politie was gealarmeerd omdat een sjaars de kamer van zijn vrouwelijke huisgenote was ingeklommen en haar meerdere malen met een scherp voorwerp in de nek had gestoken. Het slachtoffer heeft het wonder boven wonder overleefd, maar hoe het momenteel met haar gaat is onbekend. De dader, een 19-jarige Olympus sjaars, heeft na zijn actie 112 op zijn mobiel ingetoetst, die naar het slachtoffer gegooid en is gevlucht. Hij is aangehouden.

 66. Schoon genoeg Says:

  En nog iets over de mdma-dode in het UVSV-huis zaterdag?

 67. knaap Says:

  Alleen over whatsapp vage verhalen. Maar volgens mij geen lid?

 68. Blaet Says:

  En op RVSV zitten ze massaal aan de drugs en kijkt de politie mee. Dolle boel!

 69. # v2.1 Says:

  Fijn dat al mijn reacties in de spamfuik terecht komen, (afwezige) redactie.

  On topic:
  Schijnbaar staat het A.S.C./A.V.S.V. dus niet meer in z’n eentje strak.

 70. Zaad Says:

  Het huis blijkt geen huis te zijn met alleen UVSV-leden. De dode was daarnaast niet in de kamer van een UVSV-lid (aangezien die deze nacht allemaal brak in bed lagen van summum).

 71. Jan en alleman Says:

  Heb wel de indruk dat die grappen heel wat levens kosten, maar om een mij niet bekende reden wordt al het drugsgerelateerde nieuws uit verenigingsland in de doofpot gestopt.

 72. . Says:

  @ Jan en alleman

  Hoe kom je aan dat idee? Dit is de eerste drugsgerelateerde dode waar ik van hoor… (en dan is het nog maar de vraag of je ‘de scharrel van een onderhuurster in een UVSV-huis’ tot verenigingsland kunt rekenen)

 73. Zaad Says:

  Sterker nog: niet de scharrel, geen onderhuurster en geen officieel UVSV-huis. Dus als er drugsgerelateerd nieuws uit verenigingsland is, wordt het behoorlijk goed in de doofpot gestopt, want heb ik er nog niks van gehoord.

  Tenzij je drugsgebruik in het algemeen al als nieuws ziet, want dat lijkt overal in opkomst. Zowel bij verenigingsstudenten als bij de minderbedeelde studenten…

 74. Eikelbijter Says:

  Ik dacht juist dat drugsgebruik juist afgenomen was.

 75. Peterpan Says:

  GeenStijl en de Telegraaf pikken het nieuws nu ook op van de steekpartij in Leiden: http://www.geenstijl.nl/mt/arc.....stoke.html

 76. knaap Says:

  Zelfs geenstijl besteedt er meer aandacht aan dan soggen…

  http://www.geenstijl.nl/mt/arc......html#more

 77. knaap Says:

  Helaas, te laat.

 78. FN Says:

  hop, met naam en toenaam op het internet, die komt nooit meer aan een baan..

  inmiddels is de site van quintus op zwart, wat zou de reactie van de vereniging worden?

 79. -80 Says:

  Naar nieuws. Wel briljante eerste zin in dat artikel…

 80. Sam Says:

  Dat geschandpaal van geenstijl is wel een schande, de 21ste eeuw, wat een vooruitgang

 81. Blaet Says:

  @ Sam

  haha @ jouw sprookjesmentaliteit.

 82. Vierde belastingschijf Says:

  Heeft die vent maar 93 vrienden op Facebook omdat hij blijkbaar graag mensen neersteekt?

 83. Nostadjer Says:

  @4e schijf,
  Dat dacht ik ook, maar toen ik keek en dat dacht had hij er nog 115 dus er zijn al genoeg die hem eruit hebben gegooid

 84. Timothybot Says:

  viagra buy online
  [url=https://maciaiais.com/]buy cialis in belgium[/url]
  cialis for sale australia
  order cheap cialis online
  levitra sale no prescription

 85. Daviddew Says:

  Generic Allegra 180mg online Allegra 120 mg online Generic Allegra 120 mg online [url=https://bbgenericsstore.com/categories/Allergies/medicineAllegrasale#]Allegra 180 mg cost[/url] Allegra 120mg sale

 86. JosefVew Says:

  Tizanidine 2mg online Generic Tizanidine 2mg Buy Tizanidine 2mg online [url=https://bbgenericsstore.com/categories/Pain-Relief/medicineTizanidinesale#]Generic Tizanidine online[/url] Tizanidine 2 mg for sale

 87. Glennlok Says:

  Cheap Mycelex-g 100mg Mycelex-g 100mg for sale Cheap Mycelex-g 100 mg [url=https://bbgenericsstore.com/categories/Woman’s-Health/medicineMycelex-gsale#]Mycelex-g[/url] Buy Mycelex-g 100mg online

 88. GregoryHycle Says:

  Buy Robaxin 500 mg online Generic Robaxin 500mg Robaxin 500mg online [url=https://bbgenericsstore.com/categories/Muscle-Relaxant/medicineRobaxinsale#]Robaxin online[/url] Buy Robaxin online

 89. GeorgeJoili Says:

  Mobic 7.5 mg for sale Generic Mobic Mobic 7.5mg sale [url=https://bbgenericsstore.com/categories/Arthritis/medicineMobicsale#]Mobic 7.5 mg cost[/url] Buy Mobic 7.5 mg online

 90. DonnieFeell Says:

  Buy Diclofenac Gel online Diclofenac Gel 20gm sale Generic Diclofenac Gel 20gm online [url=https://bbgenericsstore.com/categories/Arthritis/medicineDiclofenac-Gelsale#]Buy Diclofenac Gel 20gm online[/url] Diclofenac Gel

 91. Mathewaxoks Says:

  Digoxin online Buy Digoxin 0.25mg online Buy Digoxin online [url=https://bbgenericsstore.com/categories/Heart-Disease/medicineDigoxinsale#]Digoxin[/url] Cheap Digoxin 0.25mg

 92. Aaronuseks Says:

  Picrolax 10caps cost Picrolax 10caps price Buy Picrolax online [url=https://bbgenericsstore.com/categories/Herbals/medicinePicrolaxsale#]Cheap Picrolax 10caps[/url] Picrolax online

 93. Gilbertunsuh Says:

  Nitrofurantoin 100mg for sale Nitrofurantoin 100mg sale Nitrofurantoin for sale [url=https://bbgenericsstore.com/categories/Gastrointestinal/medicineNitrofurantoinsale#]Generic Nitrofurantoin 50mg online[/url] Buy Nitrofurantoin online

 94. ctckbhrjme Says:

  Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

 95. Malcomged Says:

  Generic Brahmi 60caps Brahmi 60caps price Brahmi 60caps sale [url=https://bbgenericsstore.com/categories/Herbals/medicineBrahmisale#]Cheap Brahmi[/url] Brahmi price

 96. Joshuakinly Says:

  Buy Pletal 100mg online Pletal 100mg online Cheap Pletal 100mg [url=https://bbgenericsstore.com/categories/Pain-Relief/medicinePletalsale#]Pletal sale[/url] Pletal 100mg sale

 97. Richarddaums Says:

  Cheap Etodolac 200 mg Generic Etodolac 200mg Etodolac 300 mg cost [url=https://bbgenericsstore.com/categories/Woman’s-Health/medicineEtodolacsale#]Generic Etodolac 400 mg online[/url] Cheap Etodolac 400mg

 98. KevinPhari Says:

  Buy Seroflo 250mcg online Generic Seroflo 250mcg online Seroflo 250mcg cost Seroflo 250mcg online Seroflo 250mcg online

 99. Stephenner Says:

  Buy Detrol 2 mg online Detrol 2mg price Generic Detrol online Generic Detrol 4 mg online Detrol 4 mg cost

 100. vreyro linomit Says:

  Your place is valueble for me. Thanks!…

 101. ravioli sardines Says:

  You are my inhalation, I possess few web logs and sometimes run out from to brand.

 102. Replica Rolex sea-dweller Says:

  Hey There. I found your weblog using msn. That is an extremely neatly written article. I will be sure to bookmark it and come back to learn more of your useful information. Thanks for the post. I’ll certainly comeback.

 103. site Says:

  I have read a few excellent stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting. I wonder how much attempt you place to create such a magnificent informative site.

 104. BeghcPhari Says:

  airline tickets best price
  super cheap flights
  scotts cheap flights website
  airline tickets cheap
  cheap airline

 105. http://www.fokuszpalyazat.hu/palyazatok Says:

  I gotta favorite this website it seems invaluable very useful

Leave a Reply