Studente wil scriptie terug + laptop

12 June, 2013

Wie herkent onderstaand sujet? Deze man heeft de laptop gejat van een Groningse studente met daarop haar volledige scriptie en jaren aan foto’s. Dit gebeurde toen de psychologiestudent koffiepauze nam in de UB. De man heeft ook haar rugzak met daarin de externe harde schijf meegenomen waar haar backup op stond. De studente mocht de beelden van de diefstal bekijken, maar niet hebben. Gelukkig was ze zo slim om er een foto van te maken toen de portiers even weg waren. Deze heeft ze op haar Facebook geplaatst, waar de politie dan weer niet blij mee is. “We begrijpen het wel. Maar als we de dader pakken kan de rechter strafvermindering geven doordat de dader via de media al is gestraft”, legt politiewoordvoerder Anne van der Meer uit in de lokale universiteitskrant. Echt? We willen niet als een stel verbolgen toetsenbordhooligans klinken, maar dat is toch wel de meest trieste verdediging van het onthouden van een effectief opsporingsmiddel. Hoeveel strafvermindering kan er eigenlijk opgelegd worden bij een delict dat in de regel niet eens met een gevangenisstraf wordt bestraft? Fuck überhaupt die straf, dat meisje wil gewoon haar scriptie terug en die dronken foto’s en alle andere bestanden.  Hoe had de politie dat willen regelen? Volgens het artikel door te kijken of iemand op het bureau de jatjunk kent. Maar dan moet er tussendoor niemand omgelegd worden. “Wij moeten wel prioriteiten stellen. Een moordzaak gaat natuurlijk voor”, aldus woordvoerder Van der Meer. Dus, herkent u de man als die junk uit de steeg naast uw huis, laat het even weten.

8874 Responses to “Studente wil scriptie terug + laptop”

 1. Alumnus Says:

  Ziet er eerder uit als een Spaanse uitwisselingsstudent, dan als een junk. En sinds wanneer mag je trouwens jassen en tassen mee in de UB? Toen ik nog in het Noorden studeerde kreeg je met niets de portiers zo kwaad als vergeten je jas in een kluisje te stoppen.

 2. Eikelbijter Says:

  Leer Dropbox gebruiken. En for Christs’ sake installeer Prey op je laptop.

 3. Peter Says:

  erg klote voor Corinna. Maar ben ik de enige die vind dat het erg naïef is om je laptop open en bloot in de UB te laten liggen? Ik zie het steeds vaker gebeuren dat studenten een uur pauze nemen en zonder na te denken - en zonder te vragen aan iemand een oogje in t zeil te houden - hun waardevolle spullen achterlaten in de UB. De tijden dat dit geen probleem was, liggen allang achter ons..

 4. Kudtstudent Says:

  Het lijkt me vooral naïef om een scriptie niet ergens in de cloud te bewaren. Dat lijkt me meer waard dan een laptop van 500 euro…

 5. Tilbo Says:

  Ben het volledig met Peter en Kudtstudent eens. Er zullen ongetwijfeld kluisjes in de ub staan waar je je laptop/ipad enzo in kunt doen als je gaat lunchen/koffiedrinken. Daarnaast is af en toe een backup naar jezelf mailen/in dropbox zetten niet bijster veel gedoe..

 6. Stuko Says:

  Er zijn op de UB in Groningen zeker wel kluisjes, alleen men stopt tijdens een pauze de laptop daar niet in omdat de kluisjes op de begane grond is en de kantine op de 4e..

 7. Dreisler Says: