Het enige recht van een studente is het aanrecht

14 April, 2007

Gristenen weten een vrouw nog op waarde te schatten. Tegenwoordig studeert al dat vrouwvolk gezellig mee, maar je moet ze ook een beetje inwerken in hun toekomstige taken. Daarom stuurt de Gristelijke studentenvereniging, Navigators Groningen, hun vrouwelijke leden op pad om de afwas te doen in studentenhuizen. De actie heeft ook nog een mooi bijeffect, het woord van god komt zo ook eens in die verderfelijke corpshuizen. Want een afwas begint natuurlijk met een goed gebed. “Gaat U met ons mee, naar mensen die U kent, zoals U ons kent en van wie U houdt zoals U van ons houdt. Zegen de afwas, Heer.” De studenten willen laten zien dat je iets belangeloos kunt doen voor je naaste. Belangeloos? Alsof je ziel blootstellen aan schadelijke propaganda geen wederdienst is. Voor wie deze offer over heeft om onder zijn huistaak uit te komen staat hier vast wel ergens een bruikbaar mailadres.

16 Responses to “Het enige recht van een studente is het aanrecht”

 1. PB Says:

  Godverdomme, wat een mooie actie. Zal gelijk even mailen.

 2. Gods kind Says:

  Moet je zien een kind van god in een bikini. Zo vrouwonterend. Temeer omdat haar rug volgespoten is met een witte substantie.
  http://www.nsgroningen.nl/afbe.....lides/foto’s%20na-KMT%20(67).html

 3. PB Says:

  De rechter hier draagt normaal duidelijk ook een bikini:
  http://www.nsgroningen.nl/afbe.....05059.html

 4. RvdP Says:

  Ik kreeg inderdaad nog een telefoonnummer in mijn hand gedrukt om ze over de vloer te laten komen. Maar had daar eigenlijk geen zin in.

 5. P Says:

  Zeg soggen.nl, leuk siteje hebben jullie maar ga alsjeblieft niet Geenstijl.nl-achtig bezig door Gristenen te gebruiken. Het is gewoon CHristenen.

 6. Van der Hertevelden Says:

  @ P
  Het was niet onze bedoeling Geenstijl-achtig bezig te zijn. Eigenlijk is de redactie ook unaniem allergisch voor woorden als fapfap, deaud of andere Geenstijl-slang. Dat ik hier Gristelijk gebruik, zoals wij wel vaker gedaan hebben, is omdat ik het vond passen. Gristelijk klinkt naar de betekenis van het woord, het heeft iets van opdringerig. Daarnaast heeft Geenstijl niet alles uitgevonden. Woorden als kudos en hoax worden al jaren gebruikt. En een andere manier van spelling, of elke andere manier van schrijven om een punt te maken, is ook niet nieuw.

 7. Bert Says:

  Ik neem aan dat de vrouwelijke persoon op de foto niet één van die christelijke studentes is? Het lijkt mij een foto van een naturistencamping ofzo. :p

 8. Van der Hertevelden Says:

  @ Bert
  Hier komt de foto vandaan (NSFU) http://doctorteen.com/index.ph.....in_kitchen (NSFU) veel plezier ermee

 9. Ditter Says:

  Hoe kan jeeen wetenschappelijke opleiding volgen en christelijk zijn?

 10. Bert Brussen Says:

  @Ditter: sterker nog, er zijn gggristenen die filosofie of zelfs biologie studeren. De internethelden Urkse Zolderboys [ www.zolderboys.nl ] zitten vuistdiep in de Heere maar studeren toch gezellig biologie in Groningen. Kwestie van de juiste wetenschap negeren en de wetenschap als een instrument van God zien.

 11. graapje Says:

  Weet je wat nog het meest kansloze aan als dia NS… (A, G, L …) verenigingen, ze hebben niet eens een eigen gebouwtje in een binnenstad. Met als resultaat dat zichzelf al lam vinden na 3 biertjes.

 12. Bert Brussen Says:

  Bier? Bij gristenverenigingen?

 13. Wageninger Says:

  Hmm..lijkt mij meer een soort hinderlaag-actie voor Jehova’s.

  Het woord God kwam(/komt, ik ben er even niet) in ons huis trouwens best vaak voor, al was het dan 99% van de tijd met een bepaald achtervoegsel.

  @ Bert Brussen
  Een vriend van mij is ook erg bezig met het geloof en studeert ook Biologie; toch vind ik het wel knap hoe hij het allemaal kan rijmen voor zichzelf. Ik respecteer zijn standpunt, maar begrijpen zal ik het nooit.

 14. Drs. Ebbinge Sr. Says:

  Een wetenschappelijke studie als filosofie of biologie is heel goed met een religie te combineren: veel filosofen zijn bijvoorbeeld van nature agnost, wat kan betekenen dat je ‘gelooft’ dat er geen god bestaat, terwijl je net zo goed kan geloven in een deïstische god (een god die schepper en toeschouwer is, maar verder niet ingrijpt).

  Stommer vind ik het wanneer mensen claimen dat ze zeker weten of er wel of geen god bestaat, zoiets zou inderdaad met een wetenschappelijke studie in conflict moeten zijn. Maar iets zeker weten is iets anders dan geloven.

  Overigens moet ik zeggen dat een aantal (lang niet allemaal) van die gristelijke studentes hier best regelbaar zijn, ben alleen bang dat ze wat moelijk over seks kunnen doen. Maakt niet uit, in mijn huis hebben we toch al personeel om het schoon te houden.

 15. Definitie Says:

  Ik raad iedereen vanharte het boek God als misvatting van Richard Dawkins aan.

 16. Drs. Ebbinge Sr. Says:

  Dan raad ik jou de Go God Go! afleveringen van South Park van harte aan.

Leave a Reply