Help Mare

9 September, 2007

“Imagoschade door artikelen? Het enige imago waar ik aan hecht is het logo van vrij denken.” Dit geniale citaat is afkomstig uit de universiteitskrant van Leiden, Mare. Jammer genoeg niet uitgesproken door hun eigen collegevoorzitter, maar door die van de Rijksuniversiteit Groningen, Simon Kuipers. De laatste jaren worden universiteitsbladen steeds meer bedreigd door een absurd wereldbeeld waarin universiteiten bedrijven zijn met studenten als klanten. Dit lijdt tot foutieve redenaties in de trant van: in de Allerhande staan ook geen kritische verhalen over Ahold. Door het gebruik van het bedrijfsleven als voorbeeld is er geen universiteitskrant van Wageningen meer, alleen nog het propagandablaadje Resource, de redactie van de Cursor in Eindhoven integreert binnenkort met de pr-afdeling en nu is ook Leiden aan de beurt. Het college van bestuur vindt dat Mare geen nieuws meer mag brengen. Terwijl de universiteit een publieke organisatie zou moeten zijn dat kritisch denken aanmoedigt. Hopelijk zal Kuipers pleidooi het CvB van Leiden tot inkeer brengen, maar u kunt ook helpen. Onderteken de petitie die de universiteitsraad heeft opgesteld voor het behoud van Mare. Zodat het gedonder bij Mare ook deze keer weer afgewend kan worden.

11 Responses to “Help Mare”

 1. PB Says:

  Ik heb getekend, ik dacht al wanneer besteden jullie hier eens aandacht aan.

 2. Bert Brussen Says:

  Diep tragisch is het.

 3. Vincent Says:

  Toch jammer dat de UK zo weinig nuttigs met die onafhankelijkheid van hen doet.

 4. Suuz Says:

  Wanneer dit wel doorgevoerd wordt moet de redactie ook ballen hebben en massaal ontslag nemen

 5. KL Says:

  Ik heb alle links doorgelezen en het is echt angstaanjagend. Ik ben het helemaal met jullie, chavannes en Kuipers eens.

 6. Brrrrrrrrrrt Says:

  Zie opeens overal die oproepen om te tekenen terwijl ik eerder nergens las over de dreiging

 7. PB Says:

  Mooie reclame jongens

 8. DrK Says:

  Las vandaag in de volkskrant dat ze al 1600 handtekeningen hebben.

 9. Pim Says:

  Bekijk ook eens http://www.reddemare.nl/

 10. yomama Says:

  van mij mag de mare voor altijd in de schredder verdwijnen.

 11. Definitie Says:

  @ Yomama

  Waarom?

Leave a Reply