Dierenvrienden eisen einde geheimhoudingsplicht

29 September, 2007

PINK!, de jongerenorganisatie van Partij voor de Dieren, eist “een einde aan de geheimhoudingsplicht die eerstejaars [van studentenverenigingen] opgelegd krijgen.” Volgens de dierenvrienden zullen er dan meer gevallen van dierenmishandelingen bij verenigingen aan het licht komen. De directe aanleiding voor de oproep is een tip die PINK! kreeg over de ontgroening van acht nieuwe leden van de Amsterdamse studentenvereniging Unitas. Zij zouden tijdens het stappen in Groningen, goudvissen uit spaflesjes hebben moeten adten. De tip kwam van een studente die de jongens was tegengekomen. Unitas ontkent en zegt dat hun leden wel goudvissen mee hadden tijdens het stappen, maar dat het verorberverhaal door de studenten bedacht was om het meisje te shockeren. Toch blijft PINK! van mening dat verenigingen haar nieuwe leden opvoedt tot beulen. Volgens ons voedt PINK! haar leden op tot milieuterroristen, maar we kunnen er ook beiden naast zitten, tenslotte is de voorzitter van Partij voor de Dieren een oud corpsmeisje uit Rotterdam.