Dierenvrienden eisen einde geheimhoudingsplicht

29 September, 2007

PINK!, de jongerenorganisatie van Partij voor de Dieren, eist “een einde aan de geheimhoudingsplicht die eerstejaars [van studentenverenigingen] opgelegd krijgen.” Volgens de dierenvrienden zullen er dan meer gevallen van dierenmishandelingen bij verenigingen aan het licht komen. De directe aanleiding voor de oproep is een tip die PINK! kreeg over de ontgroening van acht nieuwe leden van de Amsterdamse studentenvereniging Unitas. Zij zouden tijdens het stappen in Groningen, goudvissen uit spaflesjes hebben moeten adten. De tip kwam van een studente die de jongens was tegengekomen. Unitas ontkent en zegt dat hun leden wel goudvissen mee hadden tijdens het stappen, maar dat het verorberverhaal door de studenten bedacht was om het meisje te shockeren. Toch blijft PINK! van mening dat verenigingen haar nieuwe leden opvoedt tot beulen. Volgens ons voedt PINK! haar leden op tot milieuterroristen, maar we kunnen er ook beiden naast zitten, tenslotte is de voorzitter van Partij voor de Dieren een oud corpsmeisje uit Rotterdam.

13 Responses to “Dierenvrienden eisen einde geheimhoudingsplicht”

 1. Pfielsen Says:

  Bleeuughhhhh, zo’n levende goudvis in je verteringskanaal… Alhoewel die dat natuurlijk niet lang volhoudt… Moest gelijk denken aan die aflevering van South Park waarbij Mr Slave een woestijnrat in zn aars krijgt…

 2. Puk Says:

  Zijn misschien alle vissen die thieme zelf moest eten tijdens haar ontgroening de aanleiding geweest van haar politieke toneelpartijtje?

 3. AM'er Says:

  Oh ja, want tijdens een ontgroening worden ook zoveel dieren mishandeld… :’)

  Nederland is het enige land die zo absurd ver gaat het dierenbeschermingsriedeltje dat er zelfs een politieke partij voor bestaat.. het buitenland lacht ons uit vanwege Marianne en haar kromme denkbeelden. En nu dit. Ik verlies de hoop mensen…

 4. Bert Brussen Says:

  Unitas…Is dat een corps?

  *Rent lachend weg*

 5. HopHop Says:

  @ Bert Brussen

  alles tegen thieme, maar er staat nergens een verwijzing dat Unitas corps zou zijn…..

 6. Pieterbash Says:

  Thieme heeft ook niet echt bij het corps gezeten, maar bij het RVSV een studentenvereniging voor vrouwen. En die doen dan wel veel dingen samen met het RSC, zoals het runnen van de Bikini, maar net als in Utrecht is het corps nog alleen voor mannen.

 7. Anonymous Says:

  Ik vind het walgelijk dat jullie hier zo lakoniek over berichten

 8. Bart B. Says:

  Ik zou me wat drukker maken om de erbarmelijke omstandigheden waarin dieren die op ons bord belanden zich bevinden. Er vanuit gaand dat het hele verhaal waar is, dan is het maar 0.000000001% van het dierenleed. Lekker productief bezig zijn de daar.

  Verder vind ik het raar dat ze van sjaarzen zoveel willen weten over hun kmt, geldt er geen privacy meer als het om dieren gaat? Staks wil ze nog controleurs gaan langssturen bij gezinnen om te kijken of de kinderen niet aan de hond zijn staart trekken…

 9. AM'er Says:

  @Anonymous: :’)

 10. GL Says:

  Bij het DSC gebruiken ze ook vaak levende dieren
  http://www.delta.tudelft.nl/archief/j36/n32/19049

 11. Definitie Says:

  Hier doet een Delftse student het voor:
  http://www.dumpert.nl/mediabas.....udvis.html

 12. Jaceaubijn Says:

  RVSV is corps voor vrouwen, de vrouwelijke tegenhanger.. watnou corps is alleen voor mannen? En btw, Bij USC heb je ook gewoon UVSV/NVVSU meer gescheiden als bij RSC en ASC/AVSV maar dat corps alleen voor mannen is, is onzin alleen de naamgeving…

 13. ND Says:

  Voor zover ik me kan herinneren zitten zowel UV als RV gewoon bij de ASV, dus zijn ze een corps. Maargoed, allemaal bijzaak.

Leave a Reply