Ontgroeningen te beestachtig

12 October, 2007

De dierenbescherming heeft er een nieuw stokpaardje bij, studentenverenigingen. Met name aan ontgroeningen hebben de groenen een hekel. Na de ophef over het executeren van goudvissen in een bad van maagzuur zijn er nu ook echte beesten doodgegaan. In Amsterdam belden leden van de studentenvereniging LANX de dierenbescherming toen ze twee dwerggeitjes op de stoep vonden. Een van de twee overleed kort daarna. “Op zich waren wij natuurlijk blij dat deze studenten ons belden, maar het kan bijna niet anders dan dat het gaat om een flauwe studentengrap. Tenslotte komen twee dwerggeitjes niet zomaar uit de lucht vallen”, aldus de dierenbescherming. De bescherming heeft nu een brandbrief gestuurd naar de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit en enkele grote studentenverenigingen met de oproep om geen dieren te gebruiken bij ontgroeningsrituelen. Misschien moet er ook zo’n brief naar de UU. De dierenbescherming kreeg namelijk gisteren de melding dat enkele Utrechtse studenten bij hun ontgroening seks moesten hebben met een levende kip. Wanneer ze dit weigerden werd de kip omgedraaid om in hun penis te pikken. Verhalen over de giraffes die bij uw vereniging ritueel worden geslacht kunt u op 0900 – 20 21 210 doorblaten. Wij vragen ons ondertussen af hoelang het nog zal duren voor een praeses zijn Volkert van der Graaf ontmoet.

35 Responses to “Ontgroeningen te beestachtig”

 1. Bert Brussen Says:

  Sex met een kip…Het zegt weer heel veel ovr het niveau van bepaalde verenigingen.
  Leuk zeg, dat “jezelf ontwikkelen” en “ontplooien” van studenten. Respect voor leven zit er in ieder geval niet bij.
  Tragisch.

 2. Puk Says:

  Zucht. op deze manier vallen we wel elke keer weer in dezelfde discussie over verenigingen he bert? Negatief nieuws + verenigingen = bert met de opmerking: ‘zie je nou wel..’

  Het blijft zeker waar dat het een bijzonder trieste actie zou zijn _MOCHT HET WAAR ZIJN_. Maar wederom geloof ik er niet zo veel van.

 3. Brrrrrrrrrt Says:

  Seks met een kip. Dat geloof je toch niet. De dierenbescherming heeft gewoon een mooi pr trucje ontdekt.

 4. The Man Says:

  ALS het allemaal waar is (seks met een kip???) is het diep triest. Stakkers.

 5. Bram Says:

  Er werd bij een vorige post al naar gevraagd, maar laat ik het hier maar melden. Het dispuut Caius van Albertus geeft bij haar ontgroening een hamster aan de aspirantleden om voor te zorgen. De rest van het dispuut probeert de beesten te stelen. Wanneer je je beest de hele ontgroening in leven hebt gehouden moet je ze voor je inauguratie tegen je kamermuur doodgooien. Maar dit kan natuurlijk ook een studentenmythe zijn.

 6. Tim Says:

  Hulde aan LANX voor het redden van de geiten. Dat lees je dan weer nergens. Dat deze semi-corps vereniging gewoon gezorgd heeft dat een van de geitjes nog leeft. L

 7. helden '05 Says:

  dieren tijdens de kmt? het enige echte beest (muizen en vliegen daargelaten) dat in 3 jaar bij ons op huis is geweest is gewoon een heel jong bokje dat bij de kinderboerderij ontvreemd was. En nadat dat bokje met zen gemekker heel het huis had wakker gemaakt en we hadden geprobeerd te zorgen dat hij over een klemme sjaars heen piste, is hij weer gewoon vrolijk teruggebracht naar zen broertjes en zusjes…
  het kan wel leuk wezen met dieren….

 8. Suuz Says:

  Wanneer je in Gent bij de studievereniging van dierengeneeskunde gaat krijg je een biggetje om op te voeden. Die moet je ergens in je studentenhuis houden tot het na een halfjaar geslacht wordt.

 9. AM'er Says:

  Het enige trieste aan deze berichten is dat veel mensen ook nog echt denken dat het allemaal gebeurt……

 10. Mr. S Says:

  Vroeger, toen er nog kippetjes in de sociëteit werden geslacht…!

 11. AM'er Says:

  Ik regel ze liever ;-)

 12. Verbaasd? Says:

  Kipjes neuken? Dat doe je toch in Leiden, niet in Utrecht?

  Maar ontopic, sinds jaren is het verboden om dieren te gebruiken tijdens kmt, ze mogen zelfs niet eens de sociteit binnen buiten kmt.

 13. PB Says:

  Zouden er ook dierenactivisten lid zijn bij het corps?

 14. Bert Brussen Says:

  Zucht. op deze manier vallen we wel elke keer weer in dezelfde discussie over verenigingen he bert? Negatief nieuws + verenigingen = Puk met de opmerking: ‘Nou, het valt allemaal heus wel mee hoor! Niet zo naar doen tegen die zielige verenigingen!’

 15. Bert Brussen Says:

  Ik geloof mijn nieuws ook nooit. Alleen de berichten die mij bevallen geloof ik, de rest negeer ik of noem ik stemmingmakerij.

 16. AM'er Says:

  Blij dat je er zelf voor uit komt Bert.

 17. Puk Says:

  Oke, toegegeven Bert, waarheid dat ik vervolgens niet een prachtig verdedigend pleidooi houd voor verenigingen. Ben ik ook niet van plan. Er zijn namelijk ook best zaken waar ik me aan kan ergeren als het over verenigingen gaat. Ik zie echter ook zeker een positieve kant van het verenigingsleven. Jij schopt er enkel tegen aan, en ik snap niet zo goed waarom je dat doet. Ben er wel benieuwd naar, vandaar dat ik je er over ‘aanval’.

  En even specifiek over de woorden die je mij nu in de mond legt: ‘zielige verenigingen’.. Dat zul je me niet zo snel horen zeggen, van een beetje verengingsstudent, eigenlijk van elke student, mag je verwachten dat ze zich fatsoenlijk verbaal kunnen verdedigen.

 18. Bert Brussen Says:

  “van een beetje verengingsstudent, eigenlijk van elke student, mag je verwachten dat ze zich fatsoenlijk verbaal kunnen verdedigen.”

  Oh, dat ben ik niet dus dat scheelt toch al mooi.

 19. Stijlloos Superieur Says:

  Welke Utrechtse vereniging? Het is in ieder geval niet het USC, daar kan ik voor vouchen.

 20. Definitie Says:

  Ik heb dat Caius verhaal ook gehoord, maar het schijnt tegenwoordig niet meer voor te komen.

 21. Jan Lid Says:

  Geen enkele corpora heeft dieren gebruikt in haar KMT. LANX, Albertus, Unitas (die goudvissen moesten drinken), SSRA en dergelijke zijn geen corpora.

  Dit even voor de duidelijkheid.

 22. Jimmy Risiko Says:

  Aaaaaaaaaaaaah jezus wat een hypocrisie, laat dei mensen toch goudvissen opeten. Leven in zo’n kleine kom is pas onmenselijk. De eeuwige klopjacht op studentenverenigingen. Ben zelf geen lid maar waarom laat men hen niet met rust. Zoals die doos die in de uk schrijft, altijd met haar gezeik op albertus en vindicat

 23. AM'er Says:

  Rosa , wat een chronisch ongesteld kind is dat.

 24. J Says:

  Laatst heb ik zelf ook nog een levende goudvis weggezopen.
  Anders vernikkelt dat beest toch ergens in een bierglas met water dat blijft staan, lekker boeiend..
  Het smaakt wel verdomd goor, maar ze zijn binnen een paar seconden dood in je maagzuur.

  Zorg wel dat je goed dronken bent, anders krijg je het apparaat echt niet weg.

 25. Joop Says:

  Jan Lid, zeker partieel geschoold? Corpora is meervoud..

 26. Eerlands Says:

  Dit even voor de duidelijkheid.

 27. Grunn Says:

  Zou Timmer weten dat ze door half Groningen uitgekotst wordt?

 28. greet Says:

  wie gelooft er nu dat het uberhaupt past in een kip?!

 29. Anonymous Says:

  Wat een gezeik idd van Rosa over vindicat. Ik snap niet waar mensen zich druk om maken, alsof er geen belangrijker dingen des levens zijn.
  Het opdrinken van een goudvis, seks met een kip, waar praten we over? Die dierenbescherming zijn echt een stelletje mongolen bijelkaar…!!

 30. Ik Says:

  wtfff, seks met een kip. Jezus, het niveau daalt nu wel heel erg.

 31. sterre Says:

  Voor alle sjaarzen die lid willen worden bij INTAC-Den Haag: niet doen! Ze gedragen zich met hun ontgroeningen van disputen en de vereniging alsof ze een corporale vereniging zijn, maar in feite zijn het gewoon knorren! Je gaat 2 dagen ergens naar brabant, daar wordt een beetje tegen je geschreeuw, en that’s it. Je krijgt een nummer 001, 002 enz. En het ergste wat je gebeurd is dat je bier over je snoet krijgt en dat je de BDE en de ZANG moet weerstaan (die toruwens precies doen, waar het naar klinkt: suffe liedjes leren zingen). Dan ben je eindelijk lid en dan sta je elke week met zijn 5′en max 7′en in de soos. Behoorlijk triest dus. En dat zijn dan nog niet eens de ‘actieve leden’ dat is gewoon het oud en dik geworden meubilaur! Dus denk lang en hard na voordat je lid wordt van die knorren vereniging.

  MINERVA dat is pas een vereniging! Dus hagenezen: wordt geen knor, ga niet bij INTAC-den haag

 32. Jack L. Says:

  Wat? Krijg je bij Intac een anoniem nummer als aanspreektitel? Het is toch de bedoeling bij een Kennismakingstijd dat je elkaar beter leert kennen?

  En krijg je bier over je heen tijdens je ontgroening? Je mag bij ontgroeningen tegenwoordig toch geen alcohol meer gebruiken?

  Inderdaad: een rare club.

 33. Efe Says:

  Wat de studenten ook moeten doen tijdens hun ontgroening is het volgende;
  Je krijgt een kip voor 1 week, die moet je voeden en verzorgen. Aan het eind van de week moet je zelf de nek omdraaien en daarna de kip klaarmaken en opeten.

  Hersenspoelen en mindF@cken in zijn puurste vorm.

 34. レイバン サングラス Says:

  MBT シューズ レディース 割引発見 http://mbt-shoes.diaturkiye.com/

 35. 토토사이트 Says:

  This excellent website definitely has all of the information I needed concerning this subject
  and didn’t know who to ask.

Leave a Reply