Verkrachting bewusteloze studente niet bewezen

26 February, 2008

De 43-jarige man uit Groningen die na een avondje stappen bij een vriendin van zijn dochter in bed belande is vrijgesproken van verkrachting. Het slachtoffer, een rechtenstudente, was zo ver heen dat ze vanuit de kroeg naar haar kamer is gebracht en daar direct in slaap viel. Toen ze de volgende ochtend wakker werd droop er sperma langs haar been, maar ze kon zich niks van de nacht herinneren. De man wist ook niet wat er gebeurt was, maar bekende wel beelden te hebben van seks met de studente. De rechter vind dit geen bewijs en ook de zwak aanwezige DNA-kenmerken van de verdachte aan de binnenkant van de benen van de studente zijn geen bewijs voor het binnendringen van het lichaam. Een student die ook in de kamer aanwezig was en toegaf zich daar te hebben afgetrokken is veroordeeld voor tweehonderd uur werkstraf waarvan honderd uur voorwaardelijk. Een uitgebreid verslag van de avond zoals gepresenteerd in de rechtzaal kunt u hier lezen, een samenvatting vindt u hier.

12 Responses to “Verkrachting bewusteloze studente niet bewezen”

 1. PB Says:

  Zou de student er nog iets van geleerd hebben? Dat het altijd beter is te ontkennen bijvoorbeeld.

 2. RvdP Says:

  Wat zijn dat voor sicke feestjes?

 3. Fritz Says:

  Ik wist niet dat die vonnissen zo exp;iciet waren.

  “Immers de politie houdt verdachte op 12 maart 2007 voor (dossierpag. 240) dat ze met hem teruggaan naar de laatste verklaring die hij op woensdag
  (7 maart 2007) tegenover de politie heeft afgelegd, waarin hij verklaart dat hij [aangeefster] heeft geneukt. De rechtbank constateert echter dat verdachte op 7 maart 2007 slechts verklaart dat hij beelden zag waarin hij [aangeefster] heeft geneukt. Naar het oordeel van de rechtbank is er geen sprake van een bekentenis, noch op 7 maart 2007 noch op 12 maart 2007″

 4. Fiascaal Says:

  Als ik het goed begrijp is die mannelijke student nu erbij genaaid…als hij ook had ontkent, had hij die 100 uur werkstraf niet te pakken :P

 5. KK Says:

  @ fiascaal
  Volgens mij begrijp je het verkeerd.
  Ontkennen had geen zin voor hem, zijn sperma zat immers op haar been. Het beste wat hij kon doen was toegeven dat hij zich afgetrokken had. Dat lijkt me de nog meest onschuldige manier van sperma achterlaten.

 6. PB Says:

  @KK

  Het sperma van de man zat op het been, het sperma van de mastruberende student in een handdoek.

 7. boekenwurm Says:

  Het produceren van sperma is niet strafbaar.
  Het uitstoten van sperma is niet strafbaar.
  Het opvangen van sperma is niet strafbaar.
  Het vervoeren van sperma is niet strafbaar.

  Is het dan niet veel makkelijker om te zeggen dat de sperma van huis is meegenomen en daar op het meisje is achtergelaten? Zou zo snel niet kunnen bedenken wat dan de aanklacht zou zijn.

  Sneu trouwens. Die 43-jarige is waarschijnlijk getrouwd (hij heeft een dochter). Het moet een goed huwelijk zijn als je met je dochter mee uitgaat en dan lam haar vriendinnen gaat regelen. Wat moet zijn dochter ervan denken? Hoe kijken die vriendinnen de vader tijdens een 21-diner of een afstudeerborrel aan?

 8. Kneppelhout Says:

  Wil Bert Brussen nog iets zeggen?

 9. KK Says:

  @PB

  Als dat zo is, dan veranderd dat de zaak idd.
  M.a.w. iedereen is klaar gekomen behalve de studente?

 10. JG Krielsen Says:

  Inderdaad een erg vreemde uitspraak. Waarom een masturberende student een werkstraf/veroordeling krijgt opgelegd is mij een raadsel.

  “Hoewel geen fysiek contact tussen verdachte en aangeefster is naar het oordeel van de rechtbank sprake van een ontuchtige handeling nu hij aangeefster in haar directe nabijheid als onvrijwillig lustobject heeft gebruikt”
  “Hans geeft toe dat hij heeft zitten rukken terwijl hij naar de comateuze studente keek.”

  Dus naast het onrechtmatig lozen van zaad mag ook al niet meer gekeken worden… Waar gaat dit heen met Nederland.

  ps. wellicht was het alleen maar een gefrustreerde rechter.

 11. JG Krielsen Says:

  @redactie: misschien is dit het moment om de titel boven het vorige bericht te veranderen aangezien niet bewezen is dat de studente in kwestie verkracht is.

  Suggestie: “dronken studente mogelijk verkracht”

 12. FiVa Says:

  Update:

  GRONINGEN - Het Openbaar Ministerie in Groningen gaat opnieuw proberen twee verdachten van de verkrachting van een dronken studente veroordeeld te krijgen.

  De twee werden onlangs door de rechtbank vrijgesproken, maar het OM denkt nog steeds dat het duo schuldig is en stapt naar het Gerechtshof in Leeuwarden. Volgens Justitie hebben ze de dronken vrouw na een avondje stappen thuisgebracht en haar in haar eigen kamer misbruikt.

  Het OM had tegen de hoofdverdachte een celstraf van twee jaar geëist, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Tegen de andere verdachte werd voor zijn aandeel een werkstraf geëist van 240 uur.

Leave a Reply