Bordenjacht in Groningen

21 August, 2008

Dat verkeersbord op het toilet of dat plaatsnaambord dat zo leuk als bijzettafel dient, allemaal illegaal. Om het verzamelen van verkeersborden te ontmoedigen dreigt de politie met een strafblad wegens heling. Dit werkt natuurlijk niet, want wanneer heeft u nu de politie over de vloer? Daarom gaat de politie in Groningen het anders aanpakken. Zij  zal over een paar weken beginnen met het controleren van studentenhuizen op straatmeubilair. In september krijgt u nog de kans om uw trofeeën langs te brengen op het bureau zonder vervolgd te worden. Na de inlevertermijn gaat de politie controleren en verbaliseren. Het idee om deze studententraditie aan te pakken ontstond toen politieagenten door het raam van een studentenhuis een verkeersbord zagen hangen. Ze gingen het studentenhuis binnen en troffen vijftien borden aan. Dit werd herhaald bij andere panden waar de borden zichtbaar hingen en zo kwamen er bij vier huizen 45 borden boven water. Hoe de politie precies gaat controleren is ons niet bekend, ze waren vanmiddag niet meer bereikbaar voor commentaar. Maar wanneer u een bord inlevert krijgt u in ieder geval een kekke poster.

Offtopic: Dit bericht van twee weken geleden kwamen wij zojuist tegen en wilden wij u niet onthouden.

41 Responses to “Bordenjacht in Groningen”

 1. AJ Says:

  Hopelijk vindt dit geen vervolg in Utrecht

 2. Simon Says:

  Wie willen ze verantwoordelijk houden als er een verkeersbord in je huiskamer hangt?
  Die offtopic is een mooi verhaal.

 3. RvdP Says:

  precies wat simon zegt, wij hebben er hier ook nog een paar van de oudbewoners.

 4. A_tomba Says:

  Hoezo is dat laatste bericht off topic?

 5. Willem Says:

  Heel simpele vraag: “Kunt u bewijzen dat ik dit bord niet gewoon bij Overtoom gekocht heb?”. Voila. Opgelost.

  En waarom zou ik die petten uberhaupt binnen laten?

 6. Fiascaal Says:

  Inderdaad, hebben ze een huiszoekingsbevel ofzo dan? Wij hebben er ook een paar hangen, maar niet in het zicht van buitenaf gelukkig.

 7. Jurist Says:

  Huiszoekingsbevel is niet nodig. Gaat om een “redelijk vermoeden van schuld”. Zie art. 96 lid 1 Sv: ” (…) in geval van verdenking van een misdrijf als omschreven in artikel 67, eerste lid, is de opsporingsambtenaar bevoegd de daarvoor vatbare voorwerpen in beslag te nemen en daartoe elke plaats te betreden”. De politie zal ‘t wel gooien op heling (diefstal lijkt me niet te bewijzen), en dat is een misdrijf als omschreven in artikel 67.

  Dus: ziet een agent een verkeersbord door het raam hangen, dan mag hij “binnentreden” in het huis, “zoekend rondkijken” (niet bijvoorbeeld kasten openmaken), en de borden in beslag nemen.

  Als de verkeersborden niet door het raam zichtbaar zijn, zou ik me geen zorgen maken. Het feit dat een huis een studentenhuis is, lijkt me echt onvoldoende om tot een “redelijk vermoeden van schuld” aan verkeersbordenheling te komen.

 8. Anonymous Says:

  “Wie willen ze verantwoordelijk houden als er een verkeersbord in je huiskamer hangt?”
  @Simon: de HO?

 9. Veri 'vo Says:

  “Wie willen ze verantwoordelijk houden als er een verkeersbord in je huiskamer hangt?”
  @Simon: de HO?

 10. Veri 'vo Says:

  @Redactie: halen jullie een strip_tags over de reacties heen? De html-codes doen het opeens niet meer, althans de links.

 11. Puk Says:

  Volgens mij mag de redactie ook wel een paar posters innen dan..

 12. H.X. Says:

  @ Jurist

  Volgens mij heb je een paar colleges strafprocesrecht gemist :P

  Voor het betreden van een woning moet een opsporingsambtenaar wel degelijk een machtiging hebben; bekijk art 2 v/d Algemene Wet op het Binnentreden nog maar eens.

  Je hoeft zo’n verklede mbo’er dus NIET binnen te laten zonder machtiging.

 13. Fiascaal Says:

  @Veri’vo: strip_tags zit standaard in Wordpress. Het is maar net welke tags je aan hebt staan in je admin tool, deze worden bij strip_tags dan namelijk geexclude (strip_tags is in dit geval dan wel een custom Wordpress functie).

  [/tech]

 14. Anonymous Says:

  Dus bij Vindicat hebben ze er zelfs een aparte lift voor, voor die verkeersborden.

 15. PB Says:

  Geenstijl komt er vandaag ook mee
  http://www.dumpert.nl/mediabas.....ntjes.html

 16. RvdP Says:

  Ik wou het net posten!
  Wat een slecht beeld voor de groninger student zoals die kerel voor de camera staat.

 17. Anonymous Says:

  Groningen pest weer eens haar studenten

 18. Prijs Appartement Says:

  You made some good points there. I looked on the internet for the topic and found most people will consent with your website.

 19. Huizenprijzen Says:

  I have been exploring for a bit for any high quality articles or weblog posts in this kind of area . Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this site. Studying this information So i’m glad to convey that I have a very good uncanny feeling I discovered just what I needed. I so much certainly will make sure to do not put out of your mind this web site and provides it a look regularly.

 20. Prijs Appartement Says:

  Hello, i think that i saw you visited my website so i came to “return the favor”.I am attempting to find things to improve my web site!I suppose its ok to use some of your ideas!!

 21. Prijs Land Says:

  I am often to blogging and i really appreciate your content. The article has really peaks my interest. I am going to bookmark your site and keep checking for new information.

 22. Prijs Huis Says:

  Howdy would you mind letting me know which webhost you’re using? I’ve loaded your blog in 3 completely different browsers and I must say this blog loads a lot faster then most. Can you suggest a good web hosting provider at a fair price? Thank you, I appreciate it!

 23. Prijs Land Says:

  Heya are using Wordpress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set up my own. Do you require any html coding expertise to make your own blog? Any help would be really appreciated!

 24. Prijs Huis Says:

  I think this site has some really superb info for everyone : D.

 25. Prijs Appartement Says:

  I was recommended this website via my cousin. I am no longer positive whether or not this post is written by way of him as nobody else recognise such detailed about my trouble. You are wonderful! Thank you!

 26. Prijs Appartement Says:

  I’m still learning from you, while I’m trying to achieve my goals. I definitely enjoy reading everything that is posted on your blog.Keep the posts coming. I liked it!

 27. custom neon signs Says:

  Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your site is excellent, let alone the content!

 28. atv accessories Says:

  It’s a pity you don’t have a donate button! I’d without a doubt donate to this brilliant blog! I guess for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to fresh updates and will share this site with my Facebook group. Chat soon!

 29. Assistent controller vacatures Says:

  Hey would you mind stating which blog platform you’re working with? I’m looking to start my own blog soon but I’m having a difficult time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I’m looking for something unique. P.S Sorry for getting off-topic but I had to ask!

 30. zelf mijn zoekmachine optimalisatie doen Says:

  Hello. excellent job. I did not expect this. This is a excellent story. Thanks!

 31. Amerikaans snoep Says:

  Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You obviously know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your site when you could be giving us something informative to read?

 32. renovlies behang Says:

  I got what you intend, appreciate it for putting up.Woh I am happy to find this website through google.

 33. latex spuiten Says:

  With havin so much written content do you ever run into any problems of plagorism or copyright infringement? My website has a lot of completely unique content I’ve either created myself or outsourced but it seems a lot of it is popping it up all over the web without my permission. Do you know any methods to help stop content from being stolen? I’d definitely appreciate it.

 34. Dewalt accu gereedschap Says:

  Very informative and good body structure of content, now that’s user friendly (:.

 35. hack phone service Says:

  Good post. I learn something more difficult on different blogs everyday. It’s going to at all times be stimulating to read content from different writers and observe slightly one thing from their store. I’d want to make use of some with the content on my blog whether or not you don’t mind. Natually I’ll give you a hyperlink on your web blog. Thanks for sharing.

 36. buy cannabis in uk Says:

  Hey! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing several weeks of hard work due to no back up. Do you have any solutions to stop hackers?

 37. Purchase nclex rn-pn online Says:

  Those are yours alright! . We at least need to get these people stealing images to start blogging! They probably just did a image search and grabbed them. They look good though!

 38. Buckethat Says:

  Hey very cool website!! Man .. Excellent .. Wonderful .. I will bookmark your web site and take the feeds additionallyKI am satisfied to seek out a lot of helpful info right here in the put up, we need work out extra techniques in this regard, thanks for sharing. . . . . .

 39. TOGAF Certification Online Training Says:

  Once I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now every time a remark is added I get four emails with the identical comment. Is there any way you may take away me from that service? Thanks!

 40. labido Says:

  Some truly select posts on this site, saved to favorites.

 41. ufacompany Says:

  Hello, i think that i noticed you visited my blog so i got here to “return the desire”.I am attempting to in finding issues to improve my website!I suppose its good enough to use a few of your concepts!!

Leave a Reply