Ublad-redactie hekelt plannen hoofdredacteur

18 December, 2008

Ruzie op de redactieburelen van het Ublad. Hoofdredacteur Armand Heijnen vindt een frequent verschijnend, onafhankelijk universiteitsblad voor de Universiteit Utrecht niet meer zo nodig. Heijnen heeft even gebabbeld met enkele groepen lezers, gekeken naar de afnemende oplage en geborreld op de afdeling communicatie alvorens hij tot die conclusie kwam. Volgens Heijnen is er meer behoefte aan “een maandelijks verschijnend personeelsblad, een middelenmix aan nieuwe media voor studenten en een universitaire nieuwsdienst.” Oftewel, alles leuk en aardig, maar vooral niet kritisch. Verrassend is dit niet. Heijnen, progressief als hij is, roept al sinds eind jaren negentig dat universiteitskranten vooral lief moeten zijn tegen hun College. Vorig jaar verkondigde hij in een opiniestuk in zijn eigen krant dat zijn redactie niet achterdochtig moet zijn richting het bestuur van de uni, maar er gezellig een droge Chablis mee moet drinken. Dat er vanuit de universiteitskrant loyaliteit in plaats van distantie moet zijn. Wat wel verrassend is, is dat de voltallige redactie van het Ublad deze mening openlijk verwerpt en in hun eigen medium melden dat ze een brief hebben gestuurd naar de toekomstig directeur van de afdeling communicatie om de plannen tegen te houden. Gezellig.

5 Responses to “Ublad-redactie hekelt plannen hoofdredacteur”

 1. PB Says:

  Dit heeft het CvB natuurlijk gewoon in Heijnen zijn oor gefluisterd onder het genot van een lekkere slobberwijn. Divide et impera.

 2. JG Krielsen Says:

  Of hem zo volgestopt [verslaaft] met Chablis dat ze daarna hebben gedreigd dat ze hem dit gaan ontnemen als hij niet de kar voor hen wil trekken.
  Vind het UBlad al genoeg gericht op medewerkers, goede balans.

 3. MAV Says:

  Zal wel mee vallen met die censuur, als ze dit soort berichten in hun eigen blad kunnen plaatsen.

 4. Bert Brussen Says:

  “Van Walsum kan toch niet echt menen dat een terugkeer naar ‘die goede oude tijd’ met een tegendraads en dikwijls onooglijk krantje een reële optie is?”

  He getsie! Tegendraadsheid!

  Ik burrel liever een mooie, droge Chablis amice.

 5. Dreisler Says:

  Pfff, dan wordt het een soort Folia… daar zou ik toch voor bedanken

Leave a Reply